Brezilya Merkez Bankası faizi beklendiği gibi sabit tuttu

Brezilya Merkez Bankası, gösterge faiz oranında beklendiği gibi değişikliğe gitmedi.

Brezilya Merkez Bankası faizi beklendiği gibi sabit tuttu
Brezilya Merkez Bankası faizi beklendiği gibi sabit tuttu
GİRİŞ 22.06.2023 08:47 GÜNCELLEME 22.06.2023 08:47

Brezilya Merkez Bankası, Çarşamba günü art arda yedinci kez gösterge faiz oranını korudu, ancak politika açıklamasında yaklaşan faiz artırımları olasılığını hakkında gelecekteki adımları konusunda daha güvercin bir ton aldı.

Brezilya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, gösterge konumundaki Selic faiz oranı yüzde 13,75 olarak kaldı. Piyasa beklentisi de faizde değişiklik olmayacağı yönündeydi.

Banka, 12 toplantı üst üste toplamda 1175 baz puan olarak gerçekleştirdiği faiz artışına, 2022 yılı Eylül ayı toplantısında ara vermişti.

Açıklamada, "Copom, enflasyonda hedeflere ulaşmak için para politikası belirleme taahhüdünü yeniden teyit etti ve Selic oranını uzun süre koruma stratejisinin enflasyonun yakınsamasını sağlamak için yeterli olduğuna karar verdi" denildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.