AFP'den Türkiye'ye savunma sanayii övgüsü: İddiasını ortaya koydu...

Dünyanın en eski havacılık fuarı olan Paris Air Show'a Türk damgası. Dünyaca ünlü haber ajansı Fransız haber ajansı Agence France Press (AFP), yerli ve milli uçaklarıyla fuarda yer alan Türkiye'ye savunma sanayii övgüsünde bulundu.

GİRİŞ 21.06.2023 22:06 GÜNCELLEME 22.06.2023 09:57
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Havacılık sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Paris Air Show başladı. ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye de savunma sanayisi alanında üretim yaptığı hava araçları ile fuara katıldı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) stant açan şirketler arasındaydı.

MİLLİ HAVACILIK ÜRÜNLERİ DE SERGİLENDİ

25 Haziran'da sona erecek olan fuarda ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin yanında Türkiye'de fuarda ürettiği birçok ürünü ziyaretçilere sundu. Milli havacılık ürünleri, Anka, Atak, Hürkuş, Gökbey ve Kaan gibi hava araçları fuarda tanıtıldı. Fuarda stant açan TUSAŞ Motor Sanayii AŞ ise, Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400, en güçlü turbodizel havacılık motoru TEI-PD222, iki zamanlı benzinli havacılık motoru TEI-PG50S, turbojet motorları TEI-TJ90U, TEI-TJ60 ve TEI-TJ30 ile T-925 10 ton sınıfı Genel Maksat Helikopteri sergiledi.

AFP'DEN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Fransız haber ajansı AFP’ye göre Türkiye’nin savunma sanayii üreticileri, fuarda gücünü göstermek isteyen şirketler arasında yer alıyor. Ajans, Türkiye'nin araçlarına gıpta ile bakıldığını yazdı. AFP, yetkililerin açıklamalarına atıfta bulunarak Türkiye’nin savunma sanayisi ihracatındaki iddiasını Paris Air Show’da da ortaya koyduğunu belirtti.

"TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİİ ALANINDA 'ÜÇÜN YOL OLARAK GÖRÜLÜYOR"

AFP’nin haberine göre Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde araştırmacı olan Leo Peria-Peigne, en son yazdığı makalede Türkiye’nin savunma sanayi alanında “üçüncü yol” olarak görüldüğünü kaleme aldı.

BAYRAKTAR TB-2'LER DÜNYA MEDYASININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Baykar’ın ürettiği TB-2 Bayraktar modeli insansız hava araçlarının (İHA) alanında öncü olduğu belirtilen haberde, bu araçların özellikle Ukrayna tarafından kullanıldıktan sonra dünya medyasının dikkatini çektiği vurgulandı.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'ne (SIPRI) göre Baykar gibi TEI’nin insansız hava araçları da Kazakistan, Kırgızistan, Malezya, Cezayir, Tunus gibi ülkelere satılıyor.

Türkiye, Kuveyt'e milli SİHA Bayraktar TB2 ihraç edecek - Teknoloji  Haberleri

'EN ÇOK İLGİ AFRİKA ÜLKELERİNDEN GELİYOR'

AFP’ye konuşan TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, insansız hava araçları için en çok ilginin “Afrika ülkelerinden geldiğini, bunun da terörizmle mücadele etmek için olduğunu” söyledi.

'SAVUNMA SANAYİİ İHRACATININ 10 MİLYAR DOLARA VARMASI UZAK DEĞİL'

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçıları Derneği (SASAD) Genel Sekreteri Ruşen Kömürcü ise “Savunma sanayinde ihracatın daha da artacağını, ihracatın toplamda 10 milyar dolar varmasının uzak olmadığını” aktardı.

KIZILELMA 2023'ün sonuna doğru seri üretime geçecek - Son Dakika Haberleri

AFP'DEN FRANSA-TÜRKİYE KIYASI

AFP’ye göre böyle olması durumunda Türkiye, yurt dışına 12,3 milyar dolar değerinde silah satan Fransa’ya çok yaklaşacak. Türkiye savunma sanayii, 2022 yılı içerisinde 4,3 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Sokak Adami 10 ay önce Şikayet Et
    Fransanin boyle dronlari yoktu … ulkesinde boyle sergiler acarak fikir elde ediyor sonra daha iyisini yapmaya calisiyorlar … fransiz muhendisler cirit atiyor boyle sergilerde gezerek aklina fikir alip daha iyisini yapmak icin cabaliyorlar … bence bu tur silahlar sir kalmali ama aciz ya para lazim degilmi ?
    Cevapla
  • hans 10 ay önce Şikayet Et
    artik ukraniye türk sihalari kulanmiyor russlar cözmüs
    Cevapla
  • medo 10 ay önce Şikayet Et
    Bu yapılan her türlü araç gerece karşı çıkan, küçümseyen, bahane bulan ahmaklar sürüsü, işte memleket böyle ürünler üretip ihraç etmekle zengin olur. Memleket zengin olursa da herkes sebeplenir, sizin gibi şuursuz sefiller de dahil. O çok sevdiğiniz patatesi soğanı da böylelikle bol bol yiyebilirsiniz. Askeri gücümüzün artması da cabası tabi.
    Cevapla
  • Bir Bilen 10 ay önce Şikayet Et
    Bati ve Avrupa bizi övüyorsa dikkatli olmak lazim
    Cevapla
  • Ziyaretçi 10 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle katiliyorum !!! Bosuna ovmezler kesin kazançlari vardir …
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle