Ticaret Bakanlığı ‘tatlıcıları' yakın takibe aldı

Ticaret Bakanlığı bayram öncesi yaşanacak alışverişten kaynaklı denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların alışverişlerde mağdur olmaması için denetimler gerçekleştiriyor.

Ticaret Bakanlığı ‘tatlıcıları' yakın takibe aldı
Ticaret Bakanlığı ‘tatlıcıları' yakın takibe aldı
GİRİŞ 21.06.2023 09:40 GÜNCELLEME 21.06.2023 09:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı öncesi vatandaşların alışverişlerde mağduriyet yaşamaması için denetimlerini 81 ilde aralıksız sürdüren Ticaret Bakanlığı ekipleri, fiyat etiketi tedbirlerini artırdı. Edirne'de tatlıcıları yakın takibe alan Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, denetim gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı bayram öncesi yaşanacak alışverişten kaynaklı denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların alışverişlerde mağdur olmaması için market, kuruyemiş, şekerleme, şarküteri, tatlı, giyim ve ayakkabı satışı yapan işyerlerine yönelik kontrollerini sürdüren ekipler, denetimler gerçekleştiriyor.

Edirne'de tüm sektörler nezdinde kontrollerini sürdüren Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, fırınlarda ve tatlıcılarda denetim gerçekleştirdi. Ürünlerin satış fiyatlarının ve gramajlarının kontrol edildiği denetimde, Edirne'de tatlı ve unlu mamulleri satan işletmelerde herhangi bir sorun tespit edilmedi. İşletmelerin etiket ve gramaj kurallarına uyduğu ayrıca zorunluluklarını yerine getirdiği öğrenildi.

Edirne'de denetimlerin tüm sektörler nezdinden artarak devam edeceği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ATILLA TÜRK 10 ay önce Şikayet Et
    kontrollerde sadece gramaji degil fistik yerine ufalanmis bezelye nohut ekleyenlerin imalat belegelerini iptal edin fistik yerine baka maddeleri kullananlara agir cezalar verilmeli dükkanlari ebedi kapatilmalidir vede o kisilere tatli üzerine calismalari yasaklanmalidir
    Cevapla
  • Mahir 10 ay önce Şikayet Et
    Ticaret bakanlığı ne iş yapar ..baklava gibi tatlılar % 90 mısır şurubu glikoz vs bu teröre dur diyecek var mı
    Cevapla
  • Halil İbrahim 10 ay önce Şikayet Et
    Glikoz şurubu kesinlikle yasaklanmalı. İnsanların sağlığı ucuz değil.
    Cevapla