SASA’dan yeni iş birliği

Borsa İstanbul şirketlerinden SASA, Honeywell Oleflex teknolojisini kullanarak dünyanın en büyük propan dehidrojenasyon ünitesini inşa edecek.

SASA’dan yeni iş birliği
SASA’dan yeni iş birliği
GİRİŞ 20.06.2023 15:46 GÜNCELLEME 20.06.2023 16:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SASA’dan yeni bir yatırım hamlesi geldi. SASA Yumurtalık’da yılda 1 milyon ton propilen üretebilecek kapasiteye sahip dünyanın en büyük Propan Dehidrojenasyon (PDH) ünitesini, en son nesil Honeywell Oleflex teknolojisini kullanarak inşa edecek.

Türkiye’yi dünyanın en büyük üç polyester üreticisinden biri olmayı ve küresel ölçekte söz sahibi olmayı hedefleyen SASA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu söz konusu işbirliği hakkında şu açıklamaları yaptı:

“SASA sürdürülebilir bir büyüme perspektifine sahip Türkiye’nin en büyük polyester ve polimer üreticisidir. SASA bütün Erdemoğlu Holding iştiraklerinde bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hedeflerine yürürken, dünyadaki en son teknolojileri kullanmayı sürdürecektir.

Bu kapsamda Yumurtalık’da inşa edeceğimiz yeni tesisimizde de dünyanın en önemli ve yeni teknolojilerini kullanan Honeywell UOP Oleflex ile iş birliğine gidilmiştir.”

“BÜYÜYEN PROPİLEN PAZARINA KATILMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Honeywell’in Türkiye, İsrail ve Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran ise konu hakkında: “SASA’nın yeni inşa edeceği Yumurtalık tesisinde kullanacağımız Oleflex teknolojimiz, Honeywell UOP tarafından dehidrojenasyon teknolojisinde 75 yılı aşkın süredir yapılan inovasyonlarla desteklenen özgün, yüksek aktif ve çevre dostu katalizörünü kullanarak düşük maliyetli propilen üretmesini ve böylece büyüyen propilen pazarına katılmasını sağlayacaktır.” dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • fehm 10 ay önce Şikayet Et
    kabuğundan çıkıp dünya pazarında büyürsen! ilk önce peşine israilliler düşüyor. ya ortaklık kuracaksın, ya şirketi onlara satacaksın veya da seni batıracaklar. başka seçenek bırakmıyorlar. merinos a yapışıp sasanın içinde olmaları şaşırtmadı.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bu firmadan en az 3 kat buyuk bir firmada calisiyorum ama bu firma kadar adı sanı piyasada dolasmiyor, bilerek şişirilen bir firma borsada gereginden en az 10 kat fazla buyudu, sanirim yeni duzenin koçu olacak
    Cevapla
  • Misafir sasalı 10 ay önce Şikayet Et
    Hangi firma bir ismini ver hele
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Maaşallah
    Cevapla
  • Leyla 10 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın bu kadar büyümesinin sebebi israilmiş meğer merinos halıdan buraya kadar çıkıp Türkiye 'nin en zengini olması kendi başarısından ziyade İsrail ile kurduğu ortaklık anlamış olduk.
    Cevapla