Asgari ücret zammı dünya gündeminde! Türkiye'den 'Hazırım' sinyali

Medya kuruluşları, yüzde 34 oranında artırılan asgari ücretle ilgili gelişmeleri aktardı. Merkez Bankası'nın perşembe günü atmaya hazırlandığı adımdan da bahsedildi.

GİRİŞ 20.06.2023 15:57 GÜNCELLEME 20.06.2023 15:59
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin net 11 bin 402 lira olarak belirlenen yeni asgari ücreti, dünyada gündem oldu. Önde gelen küresel medya kuruluşları, enflasyonun çalışanlar üzerindeki etkisini azaltmak üzere atılan adımı okurlarıyla paylaştı.

FİNANCİAL TİMES: ÜÇTE BİR ORANINDA ARTIRILDI

İngiltere merkezli Financial Times, "Türkiye, enflasyon yumuşatmak için asgari ücreti üçte bir oranında artırdı." dedi.

Aylık asgari ücretin, 8 bin 506 liradan 11 bin 402 liraya yükseltildiği belirtilerek, "Asgari ücret, Ocak 2022 ile 2023 arasında ikiye katlandı." ifadesi kullanıldı.

REUTERS: YÜZDE 34 YÜKSELDİ

Reuters haber ajansı, "Türkiye, enflasyonla mücadele için asgari ücreti yüzde 34 artırdı." başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, "Asgari ücret tespit komisyonu, işçi ve işveren arasında yapılan anlaşma ile çalışmalarını tamamladı." şeklindeki ifadeleri paylaşıldı.

FAİZ ARTIRIMI SİNYALİ

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Hafize Gaye Erkan'ı da Merkez Bankası Başkanlığı'na atadıktan sonra faiz artırımlarına hazır olduğunun sinyallerini verdiğine dikkat çekildi.

BLOOMBERG: BİR YILDA İKİNCİ ARTIŞ

Merkez Bankası'nın, perşembe günü politika belirleme toplantısını yapacağı ve mevcut faiz oranının yüzde 8,5 olduğu anımsatıldı.

Asgari ücretin bir yılda ikinci kez artırıldığını aktaran ABD merkezli Bloomberg, artış oranının yüzde 34 olduğunu duyurdu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • Ismail 10 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücret sirketlerin lar marjina göre olmali. Sanayisi helismemis bir sehir ile istanbulda asgari ücret orani farkli olmali. Artik neredeyse bütün ürünler Avrupa fiyatinda. Isverenlerde iscilerine en az 300Tl saat ücreti vermeli avrupa gibi
    Cevapla
  • Kamil 10 ay önce Şikayet Et
    Bence Altın Mevduat Hesapları teşvik edilmeli , Venezuela ve Özbekistan'dan külçe altınlar getirilerek , Altın rezervimiz yükseltimelidir . Açılan Altın Mevduat hesaplarına , Artan rezervlerimizden % pay vatandaşlara altın destek miktarı yatırılmalıdır . Arzu eden vatandaşlar , Ons yüksek iken bozdurup Visa , Mastercard'ları ile yurt içi alışveriş yapmalıdır .
    Cevapla
  • muslu 10 ay önce Şikayet Et
    Bu enflasyon oldukça maaş zamlarının hiç bir manası yok...Sürekli kısır döngüye giriyoruz...Öncelik enflasyon fiyat istikrarı....
    Cevapla
  • Emin 10 ay önce Şikayet Et
    İnşallah emeklilerin seçim öncesi seyyanen 2000 tl alamayanlarada verilir
    Cevapla
  • Dede 10 ay önce Şikayet Et
    Yılbaşıda 15 olur inşallah .marketlere kayyum atanıp halka ucuz satilmalı emekli kartı olanlar ucuza almalı emeklilere devredilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle