1 tonluk ‘Paşa’ rekor fiyata satıldı

Malatya'da özel bir besi çiftliğinde yetiştirilen 1 ton ağırlığındaki 'Paşa' ismi verilen kurbanlık tosun 145 bin TL’ye alıcı buldu.

GİRİŞ 20.06.2023 10:41 GÜNCELLEME 20.06.2023 12:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Malatya'da kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık satışlarında hareketlilik yaşanırken, Akçadağ ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi’nde bulunan İbrahim Küçükaslan’a it özel bir besi çiftliğinde yetiştirilen yaklaşık bir ton ağırlığındaki ‘Paşa’ ismi verilen kurbanlık tosun 145 bin TL’ye alıcı buldu.

25 yıldır hayvancılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini kaydeden işletme sahibi İbrahim Küçükaslan, yaklaşan kurban bayramı öncesi satışlarının sürdüğünü belirterek, bu yıl depremden dolayı satışlarda bir durgunluk yaşandığını söyledi. İşletmedeki kurbanlık fiyatlarının 60 ila 150 bin TL aralığında değiştiğini kaydeden Küçükaslan,” Bir tonluk paşa ismini verdiğimiz danamızı komşumuza sattık. Paşa besimizin favori hayvanı yaklaşık 10 aydır bakımını yapıyoruz” dedi. İşletmenin en gözde kurbanlığını satın alan Hasan Ulutaş ise ‘Paşa’ ismi verilen kurbanlığı ilk gördüğü anda itibaren beğendini ifade ederek yüksek olan fiyatlara rağmen kurban ibadetini yerine getireceklerini söyledi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Serdar 10 ay önce Şikayet Et
    Hisse başı 20. Bin neden enayi miyim ne özelliği var altında mı giderim Afrika'ya gönderirim 2 küçükbaş ayrıca normal hisseye girerim çifte ibadet
    Cevapla