Alibaba CEO'su Zhang istifa etti

Dünya e-ticaret devi Alibaba altı farklı parçaya bölünürken grubun CEO'su Daniel Zhang görvi bıraktı.

Alibaba CEO'su Zhang istifa etti
Alibaba CEO'su Zhang istifa etti
GİRİŞ 20.06.2023 08:57 GÜNCELLEME 20.06.2023 08:57

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın uzun süredir CEO'luğunu yürüten Daniel Zhang, grup altı ayrı kuruluşa bölünerek eski güçlü dönemine dönmeye çalışırken, tepe yöneticiliği görevinden istifa etti.

Şirket salı günü yaptığı açıklamada, Alibaba'nın amiral gemisi e-ticaret siteleri Taobao ve Tmall'un başkanı Eddie Yongming Wu'nun, şirket e-ticaretteki gücünü toplamaya odaklanırken eylül ayında Zhang'ın yerini alacağını duyurdu.

Alibaba'nın kurucu ortağı ve başkan yardımcısı Joseph Tsai ise Zhang'ın yerine başkan olacak.

Wu, Alibaba'da 1999 yılında kurulduğunda teknik direktörlük ve daha sonra ödeme platformu Alipay ve ardından Taobao'da baş teknoloji sorumlusu olarak görev yapmak da dahil olmak üzere bir dizi liderlik pozisyonunda görev yaptı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.