Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk-İş Başkanı Atalay'ı kabul etti! Asgari ücrette tarih verildi

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı kabul ettiği öğrenildi. Görüşme sonrası açıklama yapan Atalay, asgari ücret için tarih verdi.

GİRİŞ 19.06.2023 21:17 GÜNCELLEME 19.06.2023 23:24
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Asgari ücrette ara zam için sona doğru yaklaşılıyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı kabul ettiği öğrenildi.

"YARIN AÇIKLANMA İHTİMALİ YÜZDE 50"

Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabulünün ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1,5 saat görüştüklerini ifade eden Atalay, Erdoğan'a asgari ücret görüşmeleri konusunda hangi aşamada olduklarını aktardığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bu gece bir görüşme gerçekleştireceğini bildiren Atalay, şunları kaydetti:

"Sabah Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir ortak toplantı olacak. Perşembe gününü bulmadan bir neticeye varacağımızı umut ediyorum. Perşembeye kalmadan bitireceğimizi düşünüyorum. Yarın açıklanma ihtimali yüzde 50. İşi garantiye almadan toplumu bir beklenti içine sokmanın bir anlamı yok. Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ilettim. Belli bir noktaya geldik."

Görüşmede herhangi bir rakam telaffuz edilip edilmediği sorulan Atalay, "Onları söylemenin bir anlamı yok. Ben konuştuktan sonra bir daha ne işçi ne TÜRK-İŞ konuşur. Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemeyeyim. Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Yarın ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız." ifadesini kullandı.

Belirlenecek asgari ücretin kim tarafından açıklanacağı sorulan Atalay, "Bakan Bey ile açıklama yapacağız." cevabını verdi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • arda 10 ay önce Şikayet Et
    sorun asgari ücret rakamı değil sorun ülkenin çoğunun asgari ücret ve az üzeri rakamla çalışması normal şartlarda kıdemli çalışanın en az alması gereken maaş 33 bin tl olması gerekiyor bu 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırıdır bu rakamın altında hele istanbul gibi bir yerde kiradaysanız 4 kişilik ailenin geçimi zordur
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bir ayda akaryakıta kaç defa zam geldi dolar Euro yükseldi bunların sürekli artması demek her şeye zam demektir Emekliyim geçinemiyorum evim de olmasına rağmen tatil desen benim için sadece bir hayal dan başka bir şey değil yabancılar geliyor aylarca beş yıldızlı otellerde tatil yapabiliyorlar emekli maaşı ile aradaki fark bu
    Cevapla
  • Vatandas 10 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücrete inşallah iyi bir zam verilsin. Zaten zam gelmeden ürün fiyatları artırıldı. Memur ise gerçekten çok düşük ücret alıyor. Gerçeği gormek isteyen memur bordrolarını incelesin. Çalışmadan maaş alan işini yapmayanlari gösterip çalışan ve işini yapanın hakkını almayın. Yoldan geçenlere sorun kaç kişi cay dağıtabilir kaç kişi kalp ameliyatı yapabilir nitelikli olmak farkolusturur
    Cevapla
  • Dede 10 ay önce Şikayet Et
    Bu adamı görmekten sıkıldık adam yetkili bile değil külliyeden çikmiyor memur-sen başkanı nerde niye görüşmüyor taleplerini twittera duyurmayı bıraksın...
    Cevapla
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Reisss.. Allah yar ve yardımcın olsun.. Şu bizim Stajyer ve çıraklık sigortası işinide haleyola getirsen..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle