Yunan basınında, Türk tankı korkusu

Türk ordusu her geçen gün geliştirdiği savunma sanayisi ile gücüne güç katmaya devam ediyor. Türk ordusunun neferlerinden korkan Yunanistan basını, Amerikan tanksavar füzelerinin tedarik edilmesi için çağrısında bulundu.

GİRİŞ 19.06.2023 17:57 GÜNCELLEME 19.06.2023 17:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Savunma kapasitesinde gün geçtikçe daha güçlü bir noktaya ulaşan Türkiye, dünyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılımlarının yakından takip edildiği yerlerin başında Yunanistan geliyor.

Yunan basınından Pentapostagma gazetesi, "Türk tank öldürücü! Yunanistan, Amerikan Javelin tanksavar füzelerini tedarik edecek mi?" başlıklı haberinde Türkiye'nin tank gücünü hedef aldı.

TÜRK TANKLARIYLA İLGİLİ SKANDAL İFADELER

ABD'nin Javelin tank savar sistemlerinin üretimiyle ilgili kapasitesini artırdığı belirtilerek skandal ifadelere yer verildi:

Türk tanklarını tepelerinden vurabilmeleri büyük bir avantaj. O kısım, Türk tanklarının en az zırha sahip oldukları ve AKKOR savunma sistemleri tarafından korunmayan bir yer.

''TÜRKİYE'YE KARŞI TANKSAVAR GÜCÜNÜ ARTIRIN'' ÇAĞRISI

Olası Yunan-Türk askeri çatışmasında Atina'nın tanksavar yeteneklerini artırması gerektiği çağrısı yapıldı.

Her iki ülkenin tank potansiyelinin, "Meriç ve adalardaki kara operasyonlarının sonucunu şekillendirerek önemli bir rol oynayacağı" kaydedildi.

Haberde, "Ukrayna'daki savaşta kanıtlanmış oldukça etkili ve güvenilir Javelin tanksavarları ile tanksavar savunmamızın güçlendirilmesi zorunlu hale geliyor." denildi.

Yunanistan'ın gündemi ALTAY tankı: Bir özelliğine dikkat çektilerYunanistan'ın gündemi ALTAY tankı: Bir özelliğine dikkat çektiler

ALTAY'IN SERİ ÜRETİMİ BAŞLAYACAK

Türkiye'nin 2026 yılına kadar tamamlanması planlanan 81 Leopard 2A4 tankının modernizasyon çalışmalarını yürüterek tank potansiyelini yükseltmeye çalıştığının da bilindiği kaydedildi.

2025 yılının ise Yeni Altay tanklarının seri üretim yılı olacağına dikkat çekilerek şöyle denildi:

AKKOR İLE 360 DERECELİK KORUMA KALKANI

Aynı zamanda Türkiye, tankları için AKKOR sisteminin inşasına devam ediyor. AKKOR, yüksek teknolojiye sahip radarı ile gelen füze veya tanksavar füzesini çok kısa sürede tespit ettikten sonra 360 derecelik koruma kalkanı oluşturacak.

Güdümlü doğal imha mühimmatları, üzerlerindeki sensörler sayesinde tanksavar tehdidi yaklaştığı anda infilak ederek tehdidi etkisiz hale getirecek.

KIZILELMA'NIN TESTİ YUNANİSTAN'I ENDİŞELENDİRDİ

Aynı gazetenin haberinde, Baykar tarafından üretilen Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağından da bahsedildi.

Kızılelma'nın Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi'ne işaret edilerek, Türkiye "saldırgan" taraf gibi gösterilmeye çalışıldı:

Ankara saldırganlığa devam ediyor. İnsansız savaş uçağı Kızılelma'yı yeniden test ettiler. (Cumhurbaşkanı) Erdoğan, Miçotakis ile silahlanma konusunu görüşeceğini söylerken, Kızılelma'nın bir testi daha yapıldı.

SERİ ÜRETİM 2024'TE

Kızılelma'nın 2024'te seri üretime başlayacağı, TCG Anadolu gemisinden ilk testinin ise 2025 gerçekleştirileceği notuna yer verildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Dede 10 ay önce Şikayet Et
    Taklari havadan yer deki tankı vuraçan süpersonik füze yapılmalı karşı ya dahil havadan vurulmalı
    Cevapla
  • Dumrul 10 ay önce Şikayet Et
    Dikkat çektikleri konu hassas öneme haiz. Tankın korumasında AKKOR 360 derecelik çevre koruması fevkalade mühim. Ancak, Javelin'in yükselip dikey düşüş ile 90 derecelik dik açıyla vuruş kaabiliyeti dikkat çekici. Savunma sanayiimizin yetkilileri bu açıdan saldırıya karşı alınmış herhangi bir önlemden bahsettiklerini anımsamıyorum. Bilgisi olan arkadaşların yorumlamasını rica ederim.
    Cevapla
  • KAYSERILI hamdi 10 ay önce Şikayet Et
    hehe adamlar islerinin dahisi savas alaninda her olabilecek sartlara kilitlenmis ve aaaaa hay allah onunu düsünemedik..hahahahaa pes valla adamlar en ufak olasiligi hesaba katiyor hekeez bildigi isi yapsin anlamadigin bimedigin anlmadigin islerede girme
    Cevapla
  • Ali Eren 10 ay önce Şikayet Et
    javelin için tersine mühendislik yapılıyordur diye umuyorum .Aselsan,roketsan bekliyoruz bir güzellik hemde daha etkilisini ...
    Cevapla
  • Erdo 10 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan ı muhatap alırsak, küçük oynamış oluruz, bizim dengimiz Amerika, İngiltere, Rusya olmalı. Güç = nükleer silah, en modern hava gücü, uzun mezilli füzeler ve geçit vermeyen hava savunma gücüdür. Gerisi hikaye.
    Cevapla
  • Asım 10 ay önce Şikayet Et
    Manyak bu yunanistan. Bizim ne işimiz yunanistan'da? Onlar bize saldırsa biz Zevkle savaşır bütün hırsımızı onlardan çıkarınız, onlar ise sirtaki oynayamaz duruma gelirler.
    Cevapla
  • ecel 10 ay önce Şikayet Et
    ADAMLAR zaten hep hayal aleminde yasiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle