Baykar başarıdan başarıya koşuyor! Şampiyon ilan edildi

Türkiye ve dünyanın en önemli savunma şirketlerinden biri olarak gösterilen Baykar, büyük bir başarıya daha imza attı.

GİRİŞ 17.06.2023 19:06 GÜNCELLEME 17.06.2023 19:16
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni İstanbul'da düzenlendi. Dünyada alanında en iyilerinden birisi olarak gösterilen savunma şirketi Baykar "İhracat Şampiyonu" ilan edildi.

ÖDÜLÜ HALUK BAYRAKTAR ALDI

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın elinden aldı.



HALUK BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA

Dev savunma şirketi Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar, söz konusu ödüle ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bayraktar paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Savunma ve Havacılık sektörlerinde "İhracat Şampiyonu" ilan edildik. Milli ve özgün olarak geliştirdiğimiz milli SİHA  BayraktarTB2 ile sektörümüzün toplam ihracatının %28'ini Baykar olarak gerçekleştirdik.



BU MÜSTESNA BAŞARIYI TEK PLATFORMDA ELDE ETTİK

Birçok farklı ürün ve sektörde bulunmak yerine sadece bir alanda uzmanlaşmaya ve yüksek teknoloji Ar-Ge'sinde derinlemesine ihtisas sahibi olmaya özen gösterdik. Bu müstesna başarıyı da uzun yıllar emek vererek odaklandığımız tek bir platform ile elde ettik.

Bugün 30 ülke ile ihracat sözleşmesi imzaladığımız  Bayraktar TB2 SİHA'ları alan ülkelerin hepsi bu alımları kendi savunma bütçelerinden karşılıyor. Bu ülkeler ne Eximbank kredisi ne de herhangi bir devlet hibesi kullanmadan bu alımları gerçekleştiriyor.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Maşallah herşeyi hak ediyorlar allah razı olsun onlardan gerçek türk insani böyle olur işte
    Cevapla
  • Bumerang 10 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler. Baykar artık yolcu uçağı da geliştirmeli. Tamam kolay iş değil. Ama bu İHA ve SİHAları da yapmak kolay değildi. Ama başardılar ve sadece Türkiye değil dünya da gıpta ile bakıyor.
    Cevapla
  • YAŞAR TAŞLICALI 10 ay önce Şikayet Et
    Allah yolunuzu bahtınız açık etsin
    Cevapla
  • Hüseyin Koçak 10 ay önce Şikayet Et
    Allah yetiştirenlerden razı olsun. Yolları açık olsun inşallah. Selçuk beyin yerinde olsam bu ödülü, seçimi kazanınca dokunacak olan ahmaklar ın kafasında kırarım.
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Rabbim daha nice başarılar nasip etsin, güzel insanlar. Bir de uçan araba yapsanız, inanıyorum ki; hem Şirketiniz hem de Ülke ekonomisi için çok büyük bir katkınız olacaktır. Allah yolunuzu açık etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle