Sterlin 1 yılın en yüksek seviyesine sıçradı

Sterlin İngiltere Merkez Bankası'nın gelecek haftaki para politikası toplantısı öncesinde altı ayın en büyük haftalık yükselişini gerçekleştirerek son 1 yılın en yüksek değerine ulaştı.

Sterlin 1 yılın en yüksek seviyesine sıçradı
Sterlin 1 yılın en yüksek seviyesine sıçradı
GİRİŞ 17.06.2023 10:46 GÜNCELLEME 17.06.2023 10:46

Sterlin, yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günkü yaklaşan para politikası toplantısını beklerken, 1,28 doların üzerine çıkarak Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

İngiliz para birimi bu hafta, Aralık başından bu yana en büyük haftalık kazancını kaydetti.

İngiliz ücretlerinde beklenenden daha hızlı bir artış olduğunu ve Nisan ayında devam eden ekonomik genişlemeyi ortaya koyan son veriler, yatırımcıların İngiltere Merkez Bankası'nın süregelen enflasyonist baskılara yanıt olarak daha fazla faiz artırımına başvuracağına ilişkin beklentilerini artırdı

Ayrıca, yatırımcılar merakla Çarşamba günü açıklanacak Mayıs ayı enflasyon verilerini bekliyor.

Nisan ayında, manşet enflasyon oranı bir yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,7'ye geriledi, ancak yine de bankanın hedefi olan yüzde 2'nin oldukça üzerinde.

Şu anda, yatırımcılar Birleşik Krallık politika faiz oranının 5'te zirve yapacağını tahmin ediyorlar.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.