Bakan Şimşek'ten 'refah artışı' mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bankalar Birliği ile toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada, "Refah artışını sağlayacak modelle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

GİRİŞ 16.06.2023 17:16 GÜNCELLEME 16.06.2023 17:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetiminin ardından Türkiye Bankalar Birliği yöneticileriyle de görüştü. Bakan Şimşek, toplantısının ardından gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Şimşek, "İş alemi, finans sektörüyle, sendikalarımızla bütün kesimlerle istişare edeceğiz. Ülkemizin yatırım, istihdam, ihracat, üretim noktasında güçlü bir şekilde refah artışını sağlayacak modelle yolumuza devam edeceğiz. İstişari bir toplantı. Türkiye ekonomisi ve Bankacılık sektörünü konuştuk" dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ASGARİ ÜCRET EN AZ 15 BİN TL olmalı bunun altındaki rakkamlar sefalet yoksulluk perişanlık demektir!!
    Cevapla
  • hasan 10 ay önce Şikayet Et
    SENİN DEDİĞİN OLURSA İştem çıkarmalar başlar
    Cevapla
  • Ferhat 10 ay önce Şikayet Et
    Kamuda bir meslek grubuna birden fazla seyyanen zam ve statü farkı verildi sağlık mensupları memurlar unutuldu.
    Cevapla
  • MAĞDURUZ 10 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücret, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına Ciddi bir Zam yapılmalıdır.
    Cevapla
  • hasan 10 ay önce Şikayet Et
    o zaman ciddi şekilde enflasyon azar
    Cevapla
  • halk 10 ay önce Şikayet Et
    işverenlere Allah korkusu olmazsa, ihtiyaç sahiplerine veya çalışanlarına 3 kurusu çok görürlerse, zekat vermeye yanasmazlarsa sadece devletin vereceği ile refah yükseltilemez. adil kazanç sistemi oluşturulması şart. bir kazancta işverenin ve işçinin kazanç payları belli olması lazım. hep bana Rabbena mantığı yanlış bir mantık.
    Cevapla
  • Mişmiş 10 ay önce Şikayet Et
    Memur tamam. Kira yardımı ile 25 bini geçer. Ama 11 bin asgari ücretle nasıl bir refah artışı olacak bilemiyorum. Geçici de olsa 3 ay veya 6 ay süre ile istisnasız her asgari ücretliye seyyanen 2 yada 3 bin kira yardımı yapılsa yerel seçimlere kadar mesela. Allah devletimize de milletimize de yardım etsin. Bu günleri de atlatacağız inş. Son bir sene kaldı. Bir sene daha sabır.
    Cevapla
  • mişmiş 10 ay önce Şikayet Et
    1 veya 1.5 sene sonra enflasyon tek haneye iner. Kişi başı milli gelir artar. Bakan beyin verdiği refah artışı tam anlamıyla hissedilir. Zannımca 1-1.5 yıl var en az.
    Cevapla
  • Kara 10 ay önce Şikayet Et
    Ne için 1 sene kalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle