Seferler başlıyor: 15 saat 30 dakika süren yolculuk yarı yarıya düşecek!

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Malatya ile Sivas arasında 20 Haziran'dan itibaren başlayacak olan Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile yolculuk süresini yarı yarıya düşüreceklerini bildirdi.

Seferler başlıyor: 15 saat 30 dakika süren yolculuk yarı yarıya düşecek!
Seferler başlıyor: 15 saat 30 dakika süren yolculuk yarı yarıya düşecek!
GİRİŞ 16.06.2023 11:47 GÜNCELLEME 16.06.2023 11:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yalçın, seyahat sürelerini kısaltmak, zamandan tasarruf sağlayarak hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti sunmak için yeni adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu çalışmalardan birinin de Malatya-Sivas güzergahında olduğunu belirten Yalçın, "20 Haziran'dan itibaren hizmete vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız. Bölgesel trenimiz her gün Malatya'dan saat 08.10'da hareket ederek, Sivas'a 11.49'da ulaşacak. Sivas'tan ise 16.10'da hareket ederek, Malatya'ya 19.54'te varacak." dedi.

Yalçın, bölgesel treni aynı zamanda Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na entegre edecekleri bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"Ankara ile Malatya arasında konvansiyonel hatta çalışmaya devam eden 4 Eylül Mavi Ekspresi ile 15 saat 30 dakika süren yolculuk, hızlı trenle yarı yarıya düşecek. Bu bağlantıyla birlikte trenle ulaşım Malatya-Ankara güzergahında 7 saat 20 dakikaya, Ankara ile Malatya arasında 6 saat 54 dakikaya düşecek."

YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULANIYOR

Yalçın, Malatya yolcularının hızlı ve bölgesel treni birlikte kullanarak Ankara ve İstanbul yönlerine yapacakları seyahatlerde Malatya-Sivas parkuruna yüzde 50 indirim uygulayacaklarını, sadece Malatya-Sivas parkurunda seyahat edeceklerin ise tam bilet ücreti ödeyeceğini dile getirdi.

Yolcu tercihlerini dikkate alarak müşteri odaklı yaklaşımla hizmet verdiklerine işaret eden Yalçın, Ankara-Malatya hattında hizmet veren 4 Eylül Mavi Ekspresi'nin başkentten perşembe ve cumartesi, Malatya'dan cuma ve pazar olmak üzere karşılıklı 4 sefer olarak işlemeye devam edeceğini kaydetti.

Yalçın, "Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'mız Abdulkadir Uraloğlu'nun destekleriyle Türkiye'nin dört bir köşesinde vatandaşlarımızı hızlı trenle buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Malatyalı 10 ay önce Şikayet Et
    Malatya halkıyla dalga geçmeyin Malatyaya hızlı tren gelmesi lazım Malatya halkı böyle yarım yamalak hizmet istemiyor
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Hızlı tren Sivas Makatya yolunda Divriğiden geçmeliydi buna kolaylık sağlanmalı
    Cevapla
  • TÜRKALP 10 ay önce Şikayet Et
    Başkanım istanbul ankara arası seferlerin hızlı olması gerekiyor birde transferleri ankara sivas arası bekleme saatleri denk şekilde ayarlanması gerekiyor genelde çocuklu aileler için rahat ve beklemesiz bir yolculuk olur istanbul ankara arasını hızlandırmak gerekiyor
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ankara samsun ne oldu
    Cevapla
  • Misafircbi 10 ay önce Şikayet Et
    Zamanla inşaallah daha iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle