Cevdet Yılmaz'dan kur, KKM, enflasyon ve asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmalarla ilgili konuştu. Yılmaz, 'İstikrarlı bir hükümetimiz var dolayısıyla hiçbir şekilde endişeye mahal yok' dedi.

Cevdet Yılmaz'dan kur, KKM, enflasyon ve asgari ücret açıklaması
Cevdet Yılmaz'dan kur, KKM, enflasyon ve asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 16.06.2023 09:18 GÜNCELLEME 16.06.2023 09:23
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide yeni döneme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te konuşan Yılmaz, ekonomide hedeflerin değişmeyeceğini dile getirdi. Enflasyonda belli bir düşüş olduğundan bahseden Yılmaz, "Zaten başlamış bir süreç. Önümüzdeki dönemde aşama aşama daha iyi noktalara gideceğiz."

ASGARİ ÜCRET

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmeleri temmuz ayı zammı için başladı. Asgari ücretteki zam hakkında  geçen yıl yüzde 54 gibi bir artış yaptıklarını kaydeden Yılmaz, alım gücünü korumak için 6 ayda bir müzakere yürüttüklerini dile getirdi.

"Temmuz ayının başlarında bitecek ve asgari ücrette satın alma gücünü artıracak bir yaklaşım sergileyeceğiz. Memur maaşları ve emeklilere ilişkin çalışmalarda Meclis'e gitmesi gereken düzenleme ve artışlar olacak." ifadelerini kullanan Yılmaz, "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." dedi.

KUR KORUMALI MEVDUAT

Kur Korumalı Mevduat Sistemi'nin (KKM) iyi bir işlem gördüğünü dile getiren Yılmaz, geçici bir düzenleme olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Ani bir bir şekilde çıkış olmalı mı? Olmamalı. Aşamalı geçiş olmalı yoksa finansal piyasalarda istikrarsızlığa yol açabilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Faiz artışına rağmen Türk Lirası neden değer kaybediyor? Uzmanlar cevapladı  | Euronews

Bir politikadan diğerine geçerken ani bir geçiş olmayacağını savunan Yılmaz, "Ani bir şekilde duruş bu tür politikalarda doğru değil. Kendi haline bıraktığınız zaman bir anda durmuyor. Bugün durdurdum dediğinizde bile vadesi doluncaya kadar bir takım hesaplar buradan faydalanmaya devam edecek." dedi.

"KUR TAHMİNİMİZ VE HEDEFİMİZ YOK"

Döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe yönelik de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Serbest kur rejimimiz var bizim. Bizim herhangi bir kur tahminimiz veya kur hedefimiz söz konusu değil. Spekülasyonlara karşı sadece mücadele ederiz. Onun ötesinde döviz kuru piyasadaki arza talebe göre yerini bulur. Burada önemli olan bizim cari açığı azaltmaya yönelik tedbirlerimiz." dedi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • AmaGüncellemeVar 10 ay önce Şikayet Et
    İnşaAllah, Türkiye Yüzyılı'nda enflasyon ve zam diye birşey olmayacak arkadaşlar... Hükümet Bunların adını "güncelleme" olarak değiştirdi. Yani zam ve enflasyon yok...
    Cevapla
  • Ömer 10 ay önce Şikayet Et
    sen niye geldin o mefkiye yanliş adamlar secti bilmiyormus yuru git bi kuru tutamıyorsan orda ne işin var
    Cevapla
  • Emekli memur 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan 3600 ek gösterge bayramdan önce verilsin artık verilmiş sözünüzü hatırlatayım
    Cevapla
  • Özkan 10 ay önce Şikayet Et
    ibretlik cezalar gelmezse bu işler düzelmez
    Cevapla
  • Cccccc 10 ay önce Şikayet Et
    Hiçbir şeyde istikrar kalmadı ne yazık ki olan garip gurabana oluyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle