Deprem bölgesi için harekete geçildi: Üç ilde yeni sanayi sahaları ilan edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, deprem bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te, toplam 2 bin 430 hektar büyüklüğünde 11 yeni yerin sanayi sahası ilan edildiği bildirildi.

Deprem bölgesi için harekete geçildi: Üç ilde yeni sanayi sahaları ilan edildi
Deprem bölgesi için harekete geçildi: Üç ilde yeni sanayi sahaları ilan edildi
GİRİŞ 15.06.2023 14:40 GÜNCELLEME 15.06.2023 14:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde yeni sanayi sahaları ilan edileceğini duyurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, belirlenen sanayi alanları bildirildi. Buna göre; Hatay'ın Belen ve İskenderun ilçelerinde 2, Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Dulkadiroğlu ilçelerinde 2, Gaziantep'in Nizip ilçesinde 3, Oğuzeli ilçesinde 2, Araban ilçesindeki 2 alan olmak üzere toplam 2 bin 430 hektar büyüklüğünde 11 yeni yer, sanayi sahası ilan edildi. Daha önceden ilan edilen 7 sanayi alanıyla birlikte bugüne kadar toplam 18 alan sanayi sahası ilan edilmiş oldu.



Bakanlık bünyesinde, deprem bölgesinde, Malatya 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 167 iş yeri, 1160 geçici konut ve iş yeri, Malatya 2'nci OSB'de 510 geçici konut ve iş yeri, Kahramanmaraş Merkez Sanayi Sitesi'nde ilk etapta 182 iş yerinin yerinde dönüşümü yapıldı. Kahramanmaraş Altın, Gümüş ve Kıymetli Maden İmalatçıları İhtisas Sanayi Sitesi'nde 325 iş yeri ve Kahramanmaraş Pazarcık Narlı Sanayi Sitesi'nde 51 iş yerinin güçlendirilmesi sağlandı. Antakya Merkez Sanayi Sitesi'nde ilk etapta 95 iş yerinin yerinde dönüşümü, Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'nde 76 mevcut iş yerine ilave ara kat yapıldı. Osmaniye Bahçe Sanayi Sitesi'nde 78 iş yerinin yerinde dönüşümü gerçekleştirildi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Afetzede 10 ay önce Şikayet Et
    Organize sanayii afşin Elbistan arasına istiyoruz afşine hiç birşey yapılmıyor insanları zehirlemek dışında bir termik santralimiz var
    Cevapla
  • mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Organize sanayi alanlarına bir çözüm bulunması gerekir. Organize sanayi alanları devletin kontrolünde olmalı, yatırımcılar yatırım için yer bulamıyor. Ayrıca Almanya'da organize sanayi alanları ülkemizin dört katı büyüklüğünde, ivedilikle kalkınmamızı sağlayabilmek için yeni organize sanayi alanları belirlenmelidir.
    Cevapla