İBB'den İstanbulkart kararı! Eksi bakiye ile binilebilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde alınan kararla birlikte İstanbulkart sahipleri "yetersiz bakiye" durumunda 15 TL'ye kadar ulaşım hakkına sahip olacak.

İBB'den İstanbulkart kararı! Eksi bakiye ile binilebilecek
İBB'den İstanbulkart kararı! Eksi bakiye ile binilebilecek
GİRİŞ 15.06.2023 09:43 GÜNCELLEME 15.06.2023 10:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde alınan karar ile dijital İstanbulkart kullanıcıları, yetersiz bakiye durumunda 15 TL’ye kadar eksi bakiye kredisi kullanılabilecek.

ÖDEME YAPMAYAN TEKRAR FAYDALANAMAYACAK

Oy birliği ile kabul edilen karara göre her kullanıcı bu uygulamadan yalnızca 1 geçiş için faydalanabilecek, ödeme yapmadan tekrar hizmetten yararlanamayacak.

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarının üçüncü birleşimi Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki başkanlık binasında toplandı.

Yetersiz bakiye uyarısı alan İstanbulkart mobil kullanıcı sayısının 432 bin 70 adet olduğu, günlük ortalama 6 bin 500 geçişte İstanbulkart Mobil kullanıcılarının yetersiz bakiye uyarısı aldığı, yüzde 62,40'ının aynı ay içerisinde aynı gün dolum yaptığı, yüzde 23,92'sinin de dolum yapmayarak İstanbulkart Mobil uygulamasından vazgeçtiği belirtildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    paran olmadığında yolda kalma diye
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ne gerek varki ha eksi bakiye ha yetersiz bakiye git doldur kullan
    Cevapla
  • ne ne icin 10 ay önce Şikayet Et
    niye sadece mobil uygulama için geçerli? akbil kart neden dışarıda bırakılıyor bu uygulamadan?
    Cevapla
  • Yorumcu 10 ay önce Şikayet Et
    İyi bir uygulama
    Cevapla
  • karaburun 10 ay önce Şikayet Et
    Metro istasyonundaki inşaat çalışması yerini toprakla kapatan daha sonra ilk geldiği günde telel ATMAMA töreni düzenleyen belediye şimdi İstanbul Kart kullanıcılarına eksi 15 TL kadar eksi bakiye kullandırıyor. Evet İSTANBUL halkı siz hak ettiniz bunu Ben olsam içeride artı para bulundurması için talep veririm. İstanbul'daki Şehir Hastanesinin yoluna İBB yapmadı Karayolları yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle