Memur-Sen'den memur maaş zammı açıklaması

Memur maaşı zammına ilişkin açıklamada bulunan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen söz Meclis’teki ilk düzenleme olmalı" ifadelerini kullandı

GİRİŞ 14.06.2023 16:45 GÜNCELLEME 14.06.2023 16:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Memur Sendikaları Konfederasyonu MEMUR-SEN internet sitesi üzerinden memur maaş zamlarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Twitter hesabı üzerinden bu açıklamayı yayınlayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen söz Meclis’teki ilk düzenleme olmalı; emeğin hakkını teslim edecek, gelir seviyesini yükseltecek şekilde temmuza kadar hayata geçirilmelidir" ifadelerini kullandı.

"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL'YE ÇIKMALI"

Ali Yalçın paylaşımında, memur maaşları ile ilgili taleplerini şu şekilde sıraladı:

"En düşük memur maaşının 22.000 TL’ye çıkarılarak + %6 Toplu Sözleşme + Enflasyon Farkı verilmesi, 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, Kira Yardımı desteği, Yetkili sosyal taraflarla istişare edilerek emmuz ayına kadar hayata geçirilmelidir."

 

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Eskr. 10 ay önce Şikayet Et
    Ek gösterge olayı paçavradan ibaret gerçekçi değildir alım gücüne bir etkisi yoktur.emekli maaşları 100.000 tl olursa belki 60 yaşındayım bıktım 60 yıldır fakir fukara küçük emmrah film yaşamı izliyoruz yahu.bizde artık normal yaşama dönelim yahu.
    Cevapla
  • bordrolu çalışan 10 ay önce Şikayet Et
    Önce ev alamaz olduk sonra araba. o yüzden birikim yapmanın bir anlamı kalmadı. parayı restoranlarda eziyoruz, iphone falan alıyoruz. ŞİMDİLİK. yakında onları da yapamayacağız anlaşılan.
    Cevapla
  • Hikaye 10 ay önce Şikayet Et
    Tüm Memurların ek göstergeleri yeniden gözden geçirilmelidir. Lise mezunu Memurların 1700 olan ek göstergeleri 2200 olması lazım.
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Başkan, Oda başkanımısın nesin anlayamadık bir türlü. Memuru her fırsatta TAKSİT TAKSİT satarak hala bir makamda durabiliyorsan YAZIK. Allahın adaleti her zaman TECELLİ eder. Senden çıkmasa eşinden, çocuklarından sevdiklerinden çıkar. Sevdiklerini düşünüyorsan bırak bu makamı. Hayrınadır. Memurları sayın Cumhurbaşkanımız senden %100 kat daha iyi düşünüyor. Gel etme kendine bu kötülüğü.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Sen aradan çekil, hükümet zaten memuru düşünüyor
    Cevapla
  • Ser vezir. 10 ay önce Şikayet Et
    He he önceden bin dolar olan maaşlar tekrar 1000 dolar yapılacak sanarsın 2000 dolar maaş verecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle