Merkez Bankası ataması sonrası Fitch'ten Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch "Türkiye'de politika faizinin politika yapıcılar için yeniden araç haline gelmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu

GİRİŞ 14.06.2023 14:00 GÜNCELLEME 14.06.2023 14:41
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin değişmesi ve bunun yanında Merkez Bankası Başkanı olarak da Hafize Gaye Erkan’ın atanmasının ardından kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin önümüzdeki döneme ilişkin yapması gerekenlere yönelik küçük notlar paylaştı.

Fitch “Türkiye’de politika faizinin lira ve rezervler üzerinde baskının azaltılması ve enflasyon ile mücadelede politika yapıcılar için yeniden araç haline gelmesini bekliyoruz” yorumunda bulundu.

Fitch’in değerlendirmesi şöyle:

Türkiye’nin ekonomi politikasında öngörülen değişimin değerlendirilmesi zaman alacak.

Türkiye’de politika faizinin politika yapıcılar için yeniden araç haline gelmesini bekliyoruz.

Türkiye’de politika faizinin lira ve rezervler üzerinde baskının azaltılması ve enflasyon ile mücadelede politika yapıcılar için yeniden araç haline gelmesini bekliyoruz.

Zayıf lira, enflasyonu düşürmek ve dolarizasyondan uzaklaşmak için nominal çıpa olarak kurdan uzaklaşma beklentilerini güçlendirebilir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 124
  • Garip yolcu 10 ay önce Şikayet Et
    Faizlerin yükselmesi ekonomiyi resesiyona sokar buda işsizliği artırır
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyetinde faiz sürekli yüksek ti zaten bir arpa boyu büyümedik.Faizleri düşürün bankacılık sistemi ni yeniden düzenleyin
    Cevapla
  • Efsane Sözler 10 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli Süleyman Demirelin Efsane sözleri; ibadethaneyi siyaset girerse Ibadet kalmaz! Mahkemeye Siyaset girerse Adalet kalmaz ! Ayni olay Ekonomi ve MB Faiz kararları geçerlidir. Merkez Bankası ve Ekonomiye Siyaset girerse Ekonomi kalmaz! Kimse Sayın Mehmet Şimşek Bey ve Ekonomi ekibinin aldiğı kararları karışmasın Maydanoz olmayalım tam aksine tam destek olalım Mehmet Bey işini bilir!
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Herşeyi bilmeyin.. Vatandaşın seçtiği Başkan, atanmışlara tabiiki istediği gibi müdahale edecektir. Faizler yeniden lobilerin istediği duzeye gelmesi tarihi hata olur.
    Cevapla
  • Enflasyon Canavarı 10 ay önce Şikayet Et
    Faizler kesinlikle artırılmalı Enflasyon düşsün! Yüksek Enflasyon aiileleri perişan ediyor enflasyon canavarı halkımızı fakirleşti alım gücü düştü tüccarımız esnafımız kan ağlıyor ciro yapamıyor! Evet Tefeci Faizi Etik ve Caiz değil ama ayni şekilde yüksek Enflasyon da caiz ve etik değil! NOKTA.
    Cevapla
  • İstatistikçi 10 ay önce Şikayet Et
    Faizin yükseltilmesi demek para piyasasında durgunluk oluşturmak demektir bu da düne kadar alım gücü düşük diye alamadığımız ürünlerin üretimlerinin azalmasına yol açacaktır arz talep durumunda ise fiyatları sabitken ürünler yine ulaşılamaz hale gelecektir, bununla birlikte üretim azalacak ve işsizlik çoğalacaktır.Bu durum ise günümüz Türkiye'sinin kesinlikle kaldıramayacağı bir durumdur
    Cevapla
  • Türkiye yüzyılı 10 ay önce Şikayet Et
    Faizler artmaz hiç heycanlanma reis işini bilir başka bir durum olacak üç ay dört ay içerisinde.
    Cevapla
  • Dezenformasyon Var ! 10 ay önce Şikayet Et
    Burada takma Türk isimli Kızıl Emperiyalist komunist Kripto Çinliler Anti- Semitizm ve akademik zemini olmayan komplo teorileri ve para tezi üretiyor ABD ve Dolları saldırıyor toplumsal mühendislik yapıp T.C. batı hegemonyasından koparıp kendilerini muhtaç etmek bunuda Dollar altenatifi BRICS e bizide katıp kandırmayı kazıklamayı ve sömürmeye çalışıyorlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle