Altın yatırımcıları saat 21:00'a kilitlendi

1500 TL sınırından dönen gram altının yatırımcıları bugün saat 21:00'da açıklanacak ABD Merkez Bankası(Fed)'in faiz kararını bekliyor. İç piyasada gram altın 1482 lira, çeyrek altın 2 bin 428 liradan satılıyor.

Altın yatırımcıları saat 21:00'a kilitlendi
Altın yatırımcıları saat 21:00'a kilitlendi
GİRİŞ 14.06.2023 09:29 GÜNCELLEME 14.06.2023 09:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde sakin seyrediyor.

Altının ons fiyatı 1950 doların altında hareket ediyor.

İç piyasada gram altın 1482 lira, çeyrek altın 2 bin 428 liradan satılıyor.

ABD'de enflasyonun mayısta yavaşlamasının ardından Fed'in bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar yatırımcıların odağına yerleşti.

Bir süredir dünya ekonomilerinin başlıca problemi olan enflasyon, sınırlı da olsa gerilemeye devam ederken, resesyon endişeleri öne çıkmaya devam ediyor.

Dün ABD'de açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 4 artarak beklentilerinin altında kaldı. Böylece yıllık enflasyon, Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

FAİZİN SABİT TUTULMASI BEKLENİYOR

Enflasyon verilerinin ardından Fed'in bugünkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında, politika faizinin sabit tutulacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan, enflasyonun hala Fed'in hedeflediği seviyenin oldukça üzerinde olması nedeniyle temmuz ayına yönelik "şahin" fiyatlamalar etkilenmezken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini yüzde 60 ihtimalle 25 baz puan artıracağı öngörülüyor. Banka'nın nihai faiz oranını da yüzde 5,25-5,50 seviyesinde oluşturacağı tahmin ediliyor.

Analistler, bugün açıklanacak para politikası karar metni ve Powell'ın yapacağı sözle yönlendirmelerin önemine dikkati çekerek, buralardan alınacak sinyallerin Fed'in gelecek dönem para politikasına ilişkin soru işaretlerini azaltabileceğini söyledi.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    İnşallah altın fiyatları düşer
    Cevapla