TCMB Başkanı Erkan, Marsh McLennan yönetiminden ayrıldı

TCMB'nin yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'ın yönetim kurulundaki görevinden istifa etti.

GİRİŞ 12.06.2023 16:17 GÜNCELLEME 12.06.2023 16:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TCMB Başkanlığı'na atanan Hafize Gaye Erkan, Marsh McLennan yönetiminden ayrıldı.

BloombergHT'de yer alan habere göre, Marsh McLennan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Edward Hanway, Yönetim Kurulu'nda görev alan Erkan'ın görevden ayrılmasına dair yaptığı açıklamada "Marsh McLennan'daki hizmetleri ve Yönetim Kurulu'ndaki deneyimi ile kurumumuza katkı sağlayan Erkan'a teşekkürlerimizi sunuyor, yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz" ifadesini kullandı.

Erkan 2022'de, Fortune 500'de yer alan Marsh McLennan'ın yönetim kuruluna katılmıştı.

Erkan geçen hafta Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TCMB Başkanı olarak atanmış, böylelikle Erkan, TCMB’nin ilk kadın başkanı olmuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • NURETTİN 10 ay önce Şikayet Et
    hükümet ekonominin içine ettin ne benzedin by kemale. şimdi şapa oturmaya az kaldı
    Cevapla
  • nitekim 10 ay önce Şikayet Et
    mehmet şimşek ve bu kadına ekonomimizi emanet etmekla hata yaptığımızı düşünüyorum umarım yanılırım. yıllardır yürütülen çok eziyet çektiğimiz politikamızdan vazgeçmek bu kadar cilenin boşa çekildiği manasına gelir. hemen hemen yüz yıldır Türkiyeyi çökertten yüksek faizli politikadan ne hayır gördük ki tekrar yüksek faizi savunan maliye bakanı ve tcmb'sının başa getirilmesi büyük hata.
    Cevapla
  • hayırlısı 10 ay önce Şikayet Et
    görelim bakalım ..
    Cevapla
  • Goca GONYALI 10 ay önce Şikayet Et
    Vatanımıza ve Milletimize Hayırlı olsun,
    Cevapla
  • Fakirullah 10 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle