TİSK'ten asgari ücret açıklaması!

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret ara zam maratonu öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti. Toplantının ardından Akkol açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 12.06.2023 13:21 GÜNCELLEME 12.06.2023 15:27
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücretla ilgili pazarlık süreci yarın başlıyor.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Akkol şunları söyledi:

"Asgari ücretin güncellenmesine ilişkin beklenti var. Yarınki komisyon çalışmalarını bekliyoruz. Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır.

Enflasyon düşüş trendinde, ara dönem artış yapılmasında mutabıkız. İstihdamı da aksatmayacak, sürdürülebilir, dengeli, çalışanın ve işverenin dengesini alan bir tutar. Hızla ülke gündeminden bu konuyu çıkaralım."

"İŞVEREN DESTEĞİ ARTARAK DEVAM ETMELİ"

Akkol, işveren desteğine ilişkin olarak, "İşveren desteğinin artırılarak devam etmesi talebimizi bakana ilettik. Devletin böyle bir desteği artırarak vermesi önemli." diye konuştu. 

"VERGİ MUAFİYETİ DE DEVAM ETMELİ"

Ücretlerin asgari ücret kadar kısmından vergi alınmadığını belirten Akkol, bu uygulamanın da güncellenerek devam etmesini istediklerini kaydetti.

ASGARİ ÜCRET BAŞKA PARA BİRİMİ İLE BELİRLENMİYOR

Bir önceki bakanımızın bir beyanatı oldu ama baştan sona dinlediğimizde ücretin dolara endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor. Temenni olarak belirli seviyelerden bahsediyor.

Biz Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, başka para birimleriyle belirlenmiyor. Komisyon her şeyi dikkate alıyor. 100'den fazla parametre değerlendirilecek. İyi niyet var, onun altını çizmek istiyorum. Enflasyon düşüş trendinde, buna rağmen ara zam olması görüşündeyiz. Çalışanın da iş vereni de dikkate alacağız. TL konuşacağız her zamanki gibi.

CEVDET YILMAZ: TEMEL MESELEMİZ HALKIMIZIN REFAHI OLACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Asgari ücretle ilgili, çalışan emeklilerle ilgili temmuz ayında çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Adımlarımızı atmaya başladık. Asgari ücretle ilgili toplantılar başlayacak. Burada 3 kesim var. Çalışanlar, işverenler ve kamu kesimi var. Üç kesim arasında müzakereler yürütülecek" dedi.

Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

OVP'de para ve maliye politikalarına dair önemli maddeler olacak. Çalışan kesimlerin ücretlerinin enflasyon karşısında erimesine müsaade etmedik, aynı şekilde devam edeceğiz.

Enflasyonun etkilerini azaltacağız. Önümüzdeki 3 yılı kapsayan OVP'mizi güncelleyeceğiz. Temel meselemiz halkımızın refahı olacak, verdiğimiz sözleri hayata geçireceğiz. Enflasyonu düşürmeye yönelik adımlar atacağız.

Asgari ücretle ilgili, çalışan emeklilerle ilgili temmuz ayında çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Adımlarımızı atmaya başladık. Asgari ücretle ilgili toplantılar başlayacak. Burada 3 kesim var. Çalışanlar, işverenler ve kamu kesimi var. Üç kesim arasında müzakereler yürütülecek.

Rekabet gücümüz, istihdam artışı gibi hususlar da gündemimizde yer almaya devam edecek. Denge içinde değerlendirilerek bütün kesimlerin memnun olacağı şekilde devam ettireceğiz.

İLK TOPLANTI YARIN

Yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç yarın saat 14.00'teki ilk toplantıyla başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen TİSK heyeti katılacak.

Toplantıda, TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık edecek.

Basına kapalı yapılması beklenen toplantıda, taraflar görüşlerini dile getirecek ve güncel ekonomik verileri görüşecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • SGKemeklisi 10 ay önce Şikayet Et
    asgari ücret diye diye biz SGK Emeklilerini yaktınız yazıklar olsun size
    Cevapla
  • Hakan er 10 ay önce Şikayet Et
    Zama zamla karşılık verilecekmi
    Cevapla
  • Mustafa Samancı 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede işsizlik yok bence herkes memur olmak istiyor neredeyse tüm dukkanlar elaman arıyor ya asgari ucret vermiyorlar bunlar yada biz asgari ucreti begenmiyoruz 13000 altı bir asgari ücret kimseye fayda sağlamaz herkes elini vicdanına koymali tabiki biz çalışanlarda
    Cevapla
  • TÜRKİYE 10 ay önce Şikayet Et
    Benimde 3 çocuğum var çalışıyoruz karı koca birimizin sadece maaşı kreşe yetiyor kimsemiz yok sen neyin yalanini konuşuyorsun ayıp yetiyormuş bizim bilmediğimiz bir taktigin mi var çocuklarımı dinlendiriyorsun
    Cevapla
  • Vatanım 10 ay önce Şikayet Et
    İşkur typ personeli ayın 22 de işten çıkış' ları verilecek.. Merak ediyorum hükümet bu insanların mağduriyetlerini gideilmesi için çalışma yapmişmi. 156 bin personel 81 ilden aileleri ile birde 1 milyon dan fazla insan mağdur olacak...
    Cevapla
  • Başkentli 10 ay önce Şikayet Et
    typ den çıkın normal bi yerde devlet desteği olmadan çalışın madem bu kadar zor durumdasınız.kendı emegınle gıt calıs hep devlet .devlet n yapsın daha şükredelim demi.saglık problemı olanlar harıc RABBİM yardımcıları olsun.gıt markette avm de bı yerde calıs ılla typ sartmı onların ıcındekı ozeller haı harıc tutuyorum tabı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle