Gözler emekli maaşı ve asgari ücrete çevrildi

Emekli maaşlarının yükseltilmesi ve en düşük memur maaşının 22 bin lira yapılmasına ilişkin düzenleme için düğmeye basıldı. memur ve emekli maaşları ile ilgili 5-6 maddelik teklif, aynı zamanda yeni dönemde çıkacak ilk yasa olacak.

Gözler emekli maaşı ve asgari ücrete çevrildi
Gözler emekli maaşı ve asgari ücrete çevrildi
GİRİŞ 12.06.2023 09:22 GÜNCELLEME 12.06.2023 11:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emekli maaşlarının düzeltilmesi ve en düşük memur maaşının 22 bin lira yapılmasına dönük düzenleme için düğmeye basıldı. TBMM Başkanlığı görevine Numan Kurtulmuş'un seçilmesi ile birlikte gözler, ihtisas komisyonlarının oluşumuna çevrildi.

Kurban Bayramı’na kadar olan süre içinde önce ihtisas komisyonlarında partilerin kaç üye ile temsil edilecekleri belirlenecek. Partiler daha sonra komisyonlara verecekleri üye isimlerini bildirecek. Ardından komisyon başkanları seçilip Meclis yasama çalışmalarına başlayacak. AK Partili milletvekillerinin üzerinde çalıştığı 5-6 maddelik memur ve emekli maaşları ile ilgili düzenleme teklifi, yeni dönemde çıkacak ilk yasa da olacak. Düzenlemede en düşük emekli maaşının artırılmasından yararlanamayan emeklilerin maaşlarının düzeltilmesi konusu da yer alacak. Meclis’in üzerinde çalıştığı teklife göre emekli maaşlarında kademeli artış sistemine geçilecek. Böylece yüksek prim ödeyenler daha yüksek maaş alacak. Bu arada 24 Haziran’da başlayacak 9 günlük bayram tatili öncesinde; emekli aylığı ve ikramiyeler 17 Haziran'da itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Tayyipten Önce asgari ücretli ve emekli yoktu....Degilmi misafir? Kimse sıkıntı cekmezdi.Herkesin altında sumerbank ayakkabısı vardı......
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücret nekadar artarsa alım gücü o kadar azalır.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    SÜRÜNDÜRME EKONOMİSİNE DEVAM Asgari ücretli ve emekli için SÜRÜNDÜRME ekonomisine devam çıkar bu işten sakın bir şey beklemeyin zaten temmuzdaki zam yağmurunda hiç bir şey değişmemiş gibi aynı olacak, bir ay hile nefes alamaz asgari ücretli ve emekli!!!
    Cevapla