Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak." açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 10.06.2023 15:02 GÜNCELLEME 10.06.2023 15:46
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete ilişkin, "Komisyon toplanacak biliyorsunuz tek taraflı bir müzakere değil. İşçi tarafı var işveren tarafı var ve kamu tarafı var. Bu müzakereler başlayacak mutlaka yaşanan bir takım gelişmeler, enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek. Bir uzlaşma ile sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim, şimdiden tartışmanın anlamı yok. Bu müzakerelerin sonucunu şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti'nin kurulduğu günden beri felsefesi şu olmuştur; çalışanları, geniş kesimleri enflasyona ezdirmemek ve onların yanında olmak. Cumhurbaşkanımız bu temel bir ilkesidir, yeni bir hadise değildir." açıklamasını yaptı. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 81
  • Özkan 10 ay önce Şikayet Et
    Ben bir PTT çalışanı olarak şirket elemanı yani memura verilen 22 bin çok adamlar elini sıcak sudan soğuk suya vurmuyor bütün işi tasaronlar yapıyor hem de 11 bin TL'ye PTT tasaron şirketlere çalışıyor 15 den fazla şirket var ptt de yazık günah
    Cevapla
  • Musluman 10 ay önce Şikayet Et
    Çok dogru
    Cevapla
  • Ziyaretçi 10 ay önce Şikayet Et
    Memura yapılan zamla aynı olmalı asgari ücretli 18 bin tl olmalı
    Cevapla
  • Ziyaretçi 10 ay önce Şikayet Et
    Memura yapılan zamla aynı olmali sayın bakanım
    Cevapla
  • Cumali 10 ay önce Şikayet Et
    Ne gereği var şimdi zam falan , tüm esnaflar etiket değiştirecek masraf olacak gene
    Cevapla
  • Murat 10 ay önce Şikayet Et
    Belliki iş verensin zaten değiştiren değiştirdi insanları 3 kuruş paraya çalıştırmak için atmadığınız takla kalmadı bu dünyanın birde ahireti var burda vermediğiniz hesabı meral etmeyin orada verecekseniz kısa çöp Bile uzun çöpten hesabını soracak.dünya malına hevese devam edin.
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    devletten kamu calışanına kepceyle asgariye cay kaşıgıyla bu devirde memur olmak varmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle