Edirne'deki yağışlar ayçiçeğinin gelişimine yaradı

Son zamanlarda etkili olan yağışlar, Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Edirne'deki ayçiçeklerin gelişimini hızlandırdı.

Edirne'deki yağışlar ayçiçeğinin gelişimine yaradı
Edirne'deki yağışlar ayçiçeğinin gelişimine yaradı
GİRİŞ 10.06.2023 11:29 GÜNCELLEME 10.06.2023 11:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tohum ekim dönemi ve ardından gelen yağışlarla gelişim gösteren ayçiçekleri üreticinin yüzünü güldürdü.

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, kent genelinde bereketli yağışların olduğunu söyledi.

Yağışların başta ayçiçeği olmak üzere ekili ürünlere iyi geldiğine dikkati çeken Öztürk, verimli bir tarım sezonu temennisinde bulundu.

Kuraklık riskinin ortadan kalktığını belirten Öztürk, "Yağışlı bir tarım sezonu geçiriyoruz. Bu durum ürünlerin rekoltesini ciddi anlamda etkileyecektir. Hasadı yaklaşan buğday ve arpadan iyi verimler bekliyoruz. Ayçiçeğinde de zamanında yağışları almaya devam edersek inşallah güzel bir verim alacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya ise yağışların faydalı olduğunu dile getirdi.

Yağışların bitkinin gelişimini hızlandırdığını ifade eden Kaya, "Yağışlar ilaç gibi geldi. Kış döneminde yağışlar olmadığı için toprakta yeterli nem yoktu. Artık toprak da suya doydu. Son yağışlar ayçiçeklerini çiçeklenme dönemine kadar götürür." dedi.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    eskisinden ucuz suan
    Cevapla
  • CAN 10 ay önce Şikayet Et
    Hasat mı oldu?
    Cevapla
  • Fatihk 10 ay önce Şikayet Et
    Neden hala yağ pahalı??
    Cevapla
  • Hacı Murat 10 ay önce Şikayet Et
    İyi işte daha çok zamlanır
    Cevapla
  • M ali 10 ay önce Şikayet Et
    Bunca bu nimeti verene ne hikmetse bir teşekkürü çok görüyoruz yazıklar olsun bizlere her şeyi maddede arar olduk
    Cevapla