Döviz fırsatçılarına sert uyarı: Olumsuz etkileyecek

ATO Başkanı Gürsel Baran, piyasada bazı ham madde ve nihai ürünlere dövizdeki kur artışının çok daha üzerinde zam yapıldığını gördüklerini belirterek, dövizdeki artışın fırsatçılığa ve zam vurgunculuğuna çevrilmemesini istedi.

GİRİŞ 10.06.2023 11:20 GÜNCELLEME 10.06.2023 12:18
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde döviz kurlarında yaşanan artışı fırsata çevirerek, ürün fiyatlarına kur artışının çok daha üzerinde zam yapan vurguncular olduğunu ve bu durumun reel sektörü olumsuz etkilediğini ifade etti.

Piyasada bazı ham madde ve nihai ürünlere dövizdeki kur artışının çok daha üzerinde zam yapıldığını gördüklerine dikkati çeken Baran, şunları kaydetti:

"Özellikle ham madde fiyatlarına yapılan zamlar, üretimi, ekonomimizin bel kemiği durumundaki KOBİ'lerimizi olumsuz etkiliyor. Tüm dünya ile ülkemizi de etkileyen pandemi, ardından Rusya-Ukrayna Savaşı, enerji ve ham madde fiyatlarındaki artış, tedarikte yaşanan sıkıntılar ve ardından Kahramanmaraş depremleri nedeniyle zor bir dönemden geçtik. Tüm bu zorluklara rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam etti. Oysa özellikle ham madde fiyatlarına dövizdeki artışın çok daha üzerinde zam yapılması hem üretimimizi, ticaretimizi, ihracatımızı olumsuz etkileyecek hem de enflasyonu tetikleyecektir. Şimdi daha çok dayanışma zamanı. Dövizdeki artışı fırsatçılığa, zam vurgunculuğuna çevirmeyin."

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 74
  • Nomad 10 ay önce Şikayet Et
    Emtia döviz bazında artınca dövizin üstünde zam geliyor birde bu adamı ato başkanı yapmıslar
    Cevapla
  • Şerafettin 10 ay önce Şikayet Et
    Fahiş zam yapanların imüğünü sıkacaktı Reis noldu
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Büyük müslüman türk milleti ne hale geldik üzülüyorum hani Rabb'im deprem de verdi ne mallar ne canlarımız gitti zengini bir Gün de herseyini kaybetti hiç mi ders almıyacagiz ne olması gerekiyor daha
    Cevapla
  • Ülkem için 10 ay önce Şikayet Et
    Bence bunu söyleyeceğine gereğini yapmalı fazla zam yapanın canını yakmalı
    Cevapla
  • Ülkem 10 ay önce Şikayet Et
    iğneden ipliğe zam geldi hepimize geçmiş olsun ne diyelim Allah ülke olarak yardımcımız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle