ABD'den Haluk Görgün kararı

ABD, Savunma Sanayii Başkanlığı’na (SSB) atanan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’e ‘ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası’ (CAATSA) yaptırımları uygulanmayacağı belirtildi.

GİRİŞ 09.06.2023 17:36 GÜNCELLEME 09.06.2023 17:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Savunma Sanayii Başkanlığı’na (SSB) atanan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’e ‘ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası’ (CAATSA) yaptırımları uygulanmayacağı belirtildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı’na getirilen Prof. Dr. Haluk Görgün’e, ABD’nin CAATSA yaptırımları uygulayıp uygulamayacağına ilişkin, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama “Vize kayıtları ABD yasalarına göre gizlidir. Bu nedenle, bireysel vize durumlarında CAATSA Bölüm 235(a)(11) kapsamındaki CAATSA vize kısıtlamalarının sonuçlarını tartışamayız” değerlendirmesinde bulunuldu. Bu açıklamanın ardından Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün’ün CAATSA yaptırımı içinde olmayacağı anlaşıldı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın İsmail Demir e kesinlikle Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmeli. Savunm sanayiini yakından takip edenler onun yaptığı devasa hizmete ve vizyona büyük saygı ve minnet duyuyor. Allah ondan razı olsun. Sen kalbimizde hep Türkiye nin yüzyılının baş aktörlerinden biri olarak unutulmayacaksın. Seni seviyoruz güzel insan. Çok değerli Haluk Bey de bu koltuğu dolduracak çok başarılı isim
    Cevapla
  • Ergün 10 ay önce Şikayet Et
    1950lerde ki ucuza verme taktiği ile kapatılan fabrikaları bir hatırlayın
    Cevapla
  • Bulut 10 ay önce Şikayet Et
    İstersen uygula abd artık hanene her gün eksi yazıyor
    Cevapla
  • Eğitimci 10 ay önce Şikayet Et
    Hakan Atilla oyunu oynayabilirler. Sen nasıl bizi teknolojide geçme hamleleri yaparsın deyip. Bence aba altından sopa gösterme var.
    Cevapla
  • Güzel insan 10 ay önce Şikayet Et
    ABD nin hasımlatıyla mücadele yasası..ne diyim bende yeni yasa çıkaracağım.boş boş işlerle uğraşanlara yaptırım yasası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle