İTO Başkanı Avdagiç’ten CHP'li Eren Erdem'e cevap

İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücret zammına ilişkin açıklamasını çarpıtarak paylaşan CHP'li Eren Erdem'e cevap verdi.

İTO Başkanı Avdagiç’ten CHP'li Eren Erdem'e cevap
İTO Başkanı Avdagiç’ten CHP'li Eren Erdem'e cevap
GİRİŞ 09.06.2023 12:51 GÜNCELLEME 09.06.2023 13:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç'in asgari ücrete zammına ilişkin "Türkiye’de asgari ücret Türk Lirası bazında güncellenmelidir. Türkiye’deki istatistikler, rakamlar dikkate alınarak bu yeni rakam oluşturulmalıdır. Yabancı para birimine bağlı olarak bir asgari ücret güncellenmesinin son derece sakıncalı olduğunu ve kesinlikle doğru olmadığını düşünüyorum" açıklamasını çarpıtarak algı operasyonu yapmaya kalkan CHP'li Eren Erdem'e Avdagiç'ten geldi.

Avdagiç cevabında, "Gözünüzden kaçmış olmalı; TÜİK 2022 ile ilgili henüz 5 aylık veri açıklandı, 6 aylık veri Temmuz başında açıklanacak. Bilgi; İTO’da seçimler, tarihinin en yüksek katılımı ile Kasım 2022’de yapıldı ve İstanbul İş Dünyası İTO Meclisi ve Yönetim Kurulu’nu seçti." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Eren Erdem haklı bu sefer. TÜİK ile çarşının hesabı uymuyor. Enflasyonu artık 2'ye ayırmalılar. Temel yaşam maddeleri ve diğer diye. Zamda da temel yaşam maddeleri baz alınmalı ve Türkiyedeki büyük zincir market mağazalarının reyon fiyatlarına göre hesaplanmalı. Temel yaşam maddelerine her gün zam geliyor.
    Cevapla