Bank of America, TL'de fırsat için 4 madde sıraladı

Bank of America, abonelerine gönderdiği özel raporda Türk Lirası’na yatırım yapma fırsatı olduğunu belirtti.

GİRİŞ 09.06.2023 13:18 GÜNCELLEME 09.06.2023 15:09
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Banka, hazırladığı özel raporda, faiz oranlarının en az %40 seviyesine yükselmesi ve dolar kurunun 25 TL seviyelerini görmesi durumunda Türk Lirası alımının mümkün olabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Borsa İstanbul’dan 1,5 milyar liralık hisse alımı gerçekleştiren Bank of America, bugün müşterilerine bir mesaj göndererek Türk Lirası’na yatırım yapma koşullarını sıraladı. Bankanın mesajında, dolar alımına yönelik kısıtlamaların kaldırılması ve döviz piyasasına yapılan dolaylı müdahalelerin sona ermesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, cari dengeyi sürdürülebilir bir düzeyde istikrara kavuşturmak için faiz oranlarının en az %40 olması gerektiği belirtildi. Bank of America’nın tahminine göre, dolar kurunun 24 TL seviyelerine gelmesi beklenmekte.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 67
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Dolar karşılığı TL yani işlemlerini TL yapsınlar bide kuru merkez yatırım yapacak şekilde düşük yapsın bide döviz buralarini kapatsınlar artık ihtiyacı olmayan dolar i yatırım aracı olarak goremesin
    Cevapla
  • adnan 10 ay önce Şikayet Et
    yüzde 40 faiz şakamı yapıyorsunuz o zaman faizi haram olarak görmeyen ve parasını faize yatıran kişinin çalışmasına gerek yok parasını bankaya yatırması yeter hiç bir kurumun kar marjı yüzde 40 değil
    Cevapla
  • ev sahibi 10 ay önce Şikayet Et
    Suni artışlarlla küçük balıkları yeme taktiği.
    Cevapla
  • Bankoftürk 10 ay önce Şikayet Et
    Geçen gün aldı diyo bankofamerika hergün borsadan bişeyler alıyor ertesi gün satıyor düzen bozucu görevi var muhtemelen
    Cevapla
  • Huzur 10 ay önce Şikayet Et
    Kıredi çekip dövüz alanlar varken,ay sonunu zor getiren dahi çekip alıyor,eroyuda,dolarıda biz kıymetlendirdik malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle