Milyonların gözü bu haberde! Maaşları artıracak teklif Meclis'e geliyor

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarının artışına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM'nin gündemine gelecek.

GİRİŞ 09.06.2023 11:42 GÜNCELLEME 09.06.2023 12:01
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Meclis, 28. Yasama Dönemi'ne önemli konuları ele alacağı yoğun gündemle başlayacak.

Meclis, yeni dönemde de toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak yasama çalışmalarını sürdürecek.

TBMM Başkanlığı seçiminin ardından ilk toplantısını salı günü gerçekleştirecek Meclis Genel Kurulunda, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının partilere göre üye dağılımı belirlenecek.

Genel Kurulda çarşamba günü, TBMM Başkanlık Divanı ve komisyonlarda AK Parti, CHP, Yeşil Sol Parti, MHP ve İyi Parti gruplarına düşen üyelerin isimleri okunacak ve oya sunulacak.

İhtisas komisyonları, Genel Kuruldaki üye seçiminin ardından en yaşlı üye başkanlığında toplanarak başkan, başkanvekili, katip üye ve sözcüden oluşan başkanlık divanını seçecek ve çalışmalarına başlayacak.

MAAŞ ARTIŞLARI

Meclis'in yeni yasama dönemindeki ilk işi, asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarının artışına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini yasalaştırmak olacak.

Aile ve Gençlik Bankası kurularak evlenmek isteyen gençlere iki yıl ödemesiz ve faizsiz 48 ay vadeyle 150 bin lira kredi verilmesi, ev kadınlarının emekli olmaları için prim giderlerinin üçte birinin karşılanması, kira artışlarına yüzde 25 artış sınırının süresinin uzatılması ile fahiş kira artışlarına yönelik yaptırım getirilmesini içeren düzenlemeler, Meclis'in gündemine gelecek.

Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da iki aylık aranın ardından yeniden başlayacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 175
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Borçlar için düşük faizli 60 ay kredi acil.
    Cevapla
  • İsimsiz 10 ay önce Şikayet Et
    Önce borçlar yapılandırma yapılsın 60 ay olsun insanlar sor durumda millet icralık sonra 3600 hak eden herkes alsın birde 2 üniversite okuyan ile lise mezunu arasında fark olmalı önce yapılandırma yoksa millet uçuruma doğru gidiyor bir evde icra varken o evde huzur olmaz...
    Cevapla
  • Hüseyin 10 ay önce Şikayet Et
    Biz 21 yil 2015 yilindan bu 2022 yikina kadar kademeli geçişe 7 yillik hak kaybina ugratilduk 21 yıl 2002 de kademeli geçiş 2023 yılına kadar bekletildi bu aradaki hak kayıpları verilmedi 5 milyona yakın emekli 2 ila 8 yıl arası haksız yere yaş bekletildi
    Cevapla
  • Kartal 10 ay önce Şikayet Et
    3600 , birinci dereceye düşen tüm memurlara verilmeli, Bekliyoruz Memur ,kamu işçisinin çok gerisinde kaldı
    Cevapla
  • asude dilek madenci 10 ay önce Şikayet Et
    1.derece3600 ek göstergeden kamu emeklilerid e faydalanır umarım çünkü geniş bir bilgi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle