BDDK Başkanlığına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığı'na atandı.

BDDK Başkanlığına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı
BDDK Başkanlığına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı
GİRİŞ 09.06.2023 01:46 GÜNCELLEME 10.06.2023 21:04
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığına atandı. Şahap Kavcıoğlu'ndan boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına ise Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan olduSon dakika: Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu

PROF. DR. ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu 23 Mayıs 1967 tarihinde Bayburt'ta doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Türkiye Halk Bankası A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili olarak seçilen Kavcıoğlu, bu görevi süresince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi olarak çalışmalarda bulundu. Kavcıoğlu, Ağustos 2018’den sonra T.VakıfBank T.A.O. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve T.VakıfBank T.A.O. iştiraklerinden Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kavcıoğlu, 19 Mart 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı.

Kavcıoğlu, 9 Haziran tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınarak, BDDK Başkanlığı'na atandı. 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Faiz artışı yapmayın, kredi kartı faizlerini yükseltmeyin
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun, faiz belasıyla mücadeleniz için teşekkürler
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Kendisi reis gibi faizsiz sisteme inanan bir insan. Cari açık sebebiyle döviz darboğazından kurtulma adına zorunlu olarak faizler yükseltilse dâhi bankaların canını okuyarak kredileri yatırım ve istihdama kanalize etmek için güzel işler yapacağına ben inanıyorum. Reis yine nokta atışı yaptı.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru bir karar. Faiz yükselse dâhi ticari ve yatırım kredilerinin önündeki engelleri kaldıracağına inanıyorum. Yeni dönemde tüketimin azalacağını ve üretimin, ihracatın patlama yapacağını düşünüyorum. Politikalar bunu gösteriyor. Hadi inşallah. Biraz sabırlı olalım.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ihlas Finansa kayyum atayın, yıllardır Mudilerin Parasını ödemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle