Körfez'den gelen turist sayısında artış

TÜROB, Türk turizminin lokomotif pazarı haline gelen Ortadoğu ve Körfez bölgesi turistlerinin Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü bildirdi. Bölgeden gelen turist sayısı ilk 4 ayda geçen yıla göre yüzde 13 artarak 1 milyon 22 bine ulaştı

Körfez'den gelen turist sayısında artış
Körfez'den gelen turist sayısında artış
GİRİŞ 08.06.2023 12:31 GÜNCELLEME 08.06.2023 12:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Otelciler Birliği'den (TÜROB) yapılan açıklamaya göre, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri, turizm açısından en istikrarlı büyüyen turizm pazarlarımızın başında yer alarak güçlü bir toparlama yakaladı.

Bu yıl ilk 4 ayda Suudi Arabistan’daki güçlü dönüşün de etkisiyle bölgeden gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artışla 1 milyon 22 bine ulaştı.

Ortadoğu ve Körfez pazarından 2023 yılında ülkemize gelecek turist sayısında artış trendinin sürmesi bekleniyor. Bu yıl 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir hedefleyen Türkiye, Ortadoğu ve Körfez bölgesinden 2023 yılında yüzde 20 artışla 6 milyon ziyaretçiye ulaşmayı amaçlıyor.

TÜROB, Dubai’de kısa bir süre önce gerçekleştirilen Ortadoğu’nun en önemli turizm organizasyonu ATM Turizm Fuarı sonrasında bir sonuç raporu hazırladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜROB Başkanı Müberra Eresin, bölgeden rezervasyonlarda, haziran ayının ikinci haftasıyla birlikte hızlı artışlar kaydedileceğini belirtti.

Eresin, şunları kaydetti:

"Bölgeden talep oldukça iyi. Özellikle haziran ayının ikinci haftasında bu bölgede okulların tatile girmesiyle çok güçlü bir talep bekliyoruz. Bu pazarlarda geçen yıla göre yüzde 20 civarında artış bekliyoruz. Bölgeden ziyaretler haziran-ekim döneminde yoğunlaşacak. İstanbul ana destinasyon olmak üzere Bursa, Yalova, Sakarya (Sapanca), Bolu (Abant), Trabzon, Antalya, Muğla (Bodrum), Ordu ve Samsun’un en çok tercih edilecek illerimiz olması bekleniyor."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Beytullah Yılmaz 10 ay önce Şikayet Et
    Rize/ çayeli/ gürgenliköyü süper tatil köyü. Henüz araplar tarafından keşfedilmedi.
    Cevapla
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Keşke yazmasaydın şimdi oraya da çökerler
    Cevapla