Bakan Özhaseki: Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece-gündüz demeden uğraşacağız, inşallah yaralarımızı saracağız" dedi.

GİRİŞ 08.06.2023 15:59 GÜNCELLEME 08.06.2023 17:16
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devlet-millet el ele kısa sürede yaralar sarılmak için çalışmalar başladı.

Kısa sürede depremzede vatandaşlar geçici yerleşim yerlerine yerleştirilirken bir diğer yandan da kalıcı konutlar yükseliyor.

ÖZHASEKİ'NİN İLK ZİYARETİ AFET BÖLGESİNE

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum'un görevini devralan Mehmet Özhaseki'nin ilk ziyareti afet bölgesine oldu.

Bakan Özhaseki, depremlerde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman'da yeni konutları inceledi.

Bakanlık görevini devralmasının hemen ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki tüm kurum, kuruluş ve iştirakleriyle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştiren Bakan Özhaseki, 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Türkiye’nin kaybedecek birkaç saniyesi dahi olmadığını vurgulayarak, imar ve inşa çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini dile getirdi.

Açılışlarını Erdoğan yaptı! Millet Bahçeleri şehirlere nefes aldıracakAçılışlarını Erdoğan yaptı! Millet Bahçeleri şehirlere nefes aldıracak

“BİN YILIN’ DEPREMİYLE DE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Bakan Özhaseki, 6 Şubat’ta 11 ili yıkan felaketi kastederek, “Asrın depremi deniyor ama bizim bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşılaşabileceğimiz, ‘bin yılın’ depremiyle de karşı karşıyayız. Çünkü 11 ili ilgilendiriyor. Onlarca ilçeyi, yüzlerce köyü ilgilendiriyor. Yıkım miktarı olarak da, hasar olarak da ayrı ayrı rakam verilmekle birlikte; 680 bine yakın konut, 170 bine yakın da dükkân, işyeri ve ahır gibi tek katlı birimlerden oluşan neredeyse 850 bin bağımsız birimin yeniden yapılması söz konusu.” diye konuştu.

Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

“Bir taraftan bu çalışmaların planlanması, yani zemin etütleri yapılarak binaların sağlam yerlere taşınması, arkasından daha kimlikli binaların ortaya çıkabilmesi için yeni projelerin geliştirilmesi, bunların mülkiyet sorunlarının çözülmesi, arkasından bunların ihale edilip işe başlanması, finansmanlarının temini noktasında da derin çalışmaların yapılması icap ediyor. Bu belki de normal zaman olsa, birkaç yıla sâri olarak yapılacak uzun çalışmalardır. Ama bizim o kadar bekleyecek zamanımız yok.”

“SEÇİMLERDEN SONRA BİZİM BİRKAÇ SANİYE BİLE VAKTİMİZ YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara verdiği sözlerin olduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözleri biz talimat gibi kabul ediyoruz. Bu hususta da çok hızlı davranıyoruz. 300 binden fazla bağımsız birimi inşallah zaten bir sene içerisinde teslim edeceğimizi söyledik. Kalanlarla ilgili de zaten çalışmalar devam ediyor. O çalışmalar içerisinde alternatif olarak hak sahiplerine sunabileceğimiz yeni öneriler de geliştireceğiz önümüzdeki günlerde. İnşallah sözlerimizi yerine getireceğiz. Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz demeden uğraşacağız. İnşallah yaralarımızı saracağız. Bir taraftan da şehircilikte bizler kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız. Şehirlerimize yapılması icap eden o güzel işleri de daha da nitelikli hale getirip devam ettireceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

“SIFIR ATIK İLE BAŞLAYAN VE ONUN DIŞINDA DEVAM EDEN BİRÇOK ÇALIŞMAYI DAHA GÖRÜNÜR, DAHA BELİRGİN KILACAĞIZ”

Çevre açısından da uzun ve önemli çalışmalar yapacaklarını söyleyen Bakan Özhaseki, “Sıfır Atık ile başlayan ve onun dışında devam eden birçok çalışmayı da daha görünür, daha belirgin kılarak; onları hayatın içerisine iyice girmiş vaziyette, en etkin şekilde çözmenin yollarını arayacağız. Bu amaçla da brifinglerimizi devam ettiriyoruz. Allah iyi niyetle çalışan herkesin yardımcısı olsun. Biz de inşallah bu gayretlerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇELERİ AÇILDI

Bakan Özhaseki, Türkiye’ye nefes aldıran millet bahçelerinin sayısının gün geçtikçe arttırılacağını ifade ederek, “Bizler emin olun o kadar çok millet bahçesi yapıyoruz ki, sadece burada sembolik olarak bir tanesinin açılışını yapıyoruz. Şu anda 303 yerde inşaatımız devam ediyor. Ayrıca 180 yerde de millet bahçesi inşaatımız bitmiş vaziyette açılışını bekliyor. 9’lu, 10’lu guruplar halinde de açmaya devam edeceğiz. Buralarda nefes alacağız, buralarda hayat var. Ama bir taraftan da buralar Allah korusun bir felaket olduğunda bizim toplanma alanlarımız, barınma alanlarımız olacak. Ayrıca bunun dışında sıfır atık konusunda, temiz deniz konusunda da envaiçeşit çalışmalarımız var. Bizler ‘kıyametin kopacağını dahi bilseniz fidan dikin’ diyen bir neslin, bir peygamberin ümmetiyiz. Bu sözlerimiz boşuna değil. O peygamberin ümmeti olarak bizler inşallah elimizden geldiğince dünyayı yemyeşil hale getireceğiz, tertemiz tutacağız ve çevremize de sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans sistemiyle canlı olarak katıldığı programda Bakan Özhaseki beraberindeki heyetle Adıyaman Millet Bahçesi, Giresun Bulancak Millet Bahçesi, Düzce Cumayeri Millet Bahçesi Bursa Harmancık Millet Bahçesi, Bolu Gerede Millet Bahçesi, Afyonkarahisar Şuhut Millet Bahçesi, Adana Aladağ Millet Bahçesi, Sivas Şarkışla Millet Bahçesi, Erzincan Tercan ilçesi Camiişerif Millet Bahçesi olmak üzere toplam büyüklüğü 1 milyon 466 bin metrekare olan 9 millet bahçesinin açılış kurdelesini keserek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Bilal /Karabük 10 ay önce Şikayet Et
    Hass hasss has adamsın Özhaseki....Başarılar İNŞAALLAH....
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Acilen devlet arazi versin insanlar fakir fukara evini yapar.Kayseri gecekondu önleme bölgesi buna örnektir Mehmet bey ivedi bir karar almalı aynı hareketi tüm Türkiye genelinde uygulamalıdır.
    Cevapla
  • Erbil 10 ay önce Şikayet Et
    Suriyelilere yapılan kerpic ev bize de yapın başımızı sokacak evimiz olsun. Yoksa boş yere kira yardımı yaparsınız onuda zalim ev sahipleri fazlasıyla alir. Boş arazi dolu bu evler her ile çokça yapılırsa insanların evi olursa büyük şehirlere göç te durur.
    Cevapla
  • Yaşlı Eviyokkkk 10 ay önce Şikayet Et
    TÜRKIYEDE HER VATANDAŞİN KIMLİK NOSU VAR BAŞKANIM HATIRLATMA. EMEKLİLERE TOKİDE TABIKİ EVI OLMAYANI AHIR ÖMRÜNDE RAHAT ETSE KİRA DEYIL TAKSITLE İNSAN GİBI ÖLSE EVINDE RICA ETSEK MÜMKUNMÜ? CELİK KARGAS EVLERDE OLUR LÜTFEN RICA EDECEM. Bunda imkanlar dahilinde devletimiz guclü artık bizde devletimizden istiyoruz
    Cevapla
  • Özcan 10 ay önce Şikayet Et
    TOKİ 1+1 ve 2+1 ev yapımına ara vermeden devam etmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle