Çay fiyatlarına yüzde 43 zam geldi

2023 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 64 artışla destek primi dahil kilogramda 11.30 TL olarak açıklanmasının ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarında artışa gitti.

GİRİŞ 08.06.2023 11:30 GÜNCELLEME 08.06.2023 11:49
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Çaykur, çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

Çaykur'un en çok tüketilen iki çay markası Tiryaki ve Rize Turist olarak biliniyor.

Ocak 2023'te yayınlanan eski listede 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 97.81 TL iken bugün şirketlere gönderilen yeni listede aynı çayın fiyatı 141.54 TL olarak belirlendi. Böylece Rize Turist çayı yüzde 44.7 zamlandı.

Eski listede 1 kilogramlık Tiryaki çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 95.95 TL iken yeni listede aynı çayın fiyatı 138.38 TL'ye çıktı. Böylece Tiryaki marka çayın fiyatı da yüzde 44.2 zamlandı.

Çaykur'un tüm kategorilerindeki çaylara yapılan zamların ortalaması ise yüzde 43'e tekabül ediyor.

TÜİK Mayıs ayı verilerine göre çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri grubu aylık bazda yüzde 1.48 artarken, yıllık bazda yüzde 47.25 yükseldi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 60
  • Halil 10 ay önce Şikayet Et
    İki şey söyleyeceğim. Birincisi dik durun, burda 3 kıtada at koşturmuş ecdadın torunlarını çaya zam geldi diye ağlarken görünce içim yanıyor. Atalarınızın da içi yanıyor eminim. İkincisi reis anla artık lazım ekonomi düzelmeden seçimler hep bıcak sırtı gider 100 yıl önceki nesil yerine tiktokda popo peşinde koşan gençliğe evrildik. Kültürel dönüşüm ve tarih bilinci aktarımı +
    Cevapla
  • Bülent sönmez 10 ay önce Şikayet Et
    Başkan acil müdahale bekliyoruz
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    DÜNYA BİZİ KISKANIYOR siz şikayet ediyorsunuz reisi yedirtmeyiz inadına reis
    Cevapla
  • LEYLA 10 ay önce Şikayet Et
    enflasyon fiyat artışı ise bu zamlarla enflasyon düşmez.
    Cevapla
  • gelde yaşa 10 ay önce Şikayet Et
    zaten yüksek fiyatta satılıyordu neden zam neye göre zam almayın çaykur ürünü devlet bu durumla mücadele ediyor bunlar zam diyor ülkemiz hain dolu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle