Dolarda yeni zirve! Borsa ve altın yükselişte

Dolar 23.40 TL, Euro ise 25.70 liranın üzerine çıkarak yeni tarihi zirvelerini gördü. Doların TL karşısındaki seçim sonrası yükselişi yüzde 17'yi buldu. Altın fiyatlarında yukarı yön devam ediyor...

GİRİŞ 08.06.2023 14:18 GÜNCELLEME 08.06.2023 15:55
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

Kurlarda seçim sonrası başlayan yükseliş bugün de devam ediyor. Dolar/TL 23,40, Euro/TL ise 25.70'nin üzerine çıkarak ile yeni tarihi zirvelerini gördü.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden önce dolar 19.96 seviyesindeydi. Bugünkü yükselişle beraber seçim sonrasında dolar/TL'de yüzde 17.2'lik yükseliş yaşanmış oldu.

Spot piyasada güncel döviz satış fiyatları:

Dolar 23,3203 lira

Euro 25,7154 lira

Sterlin 29,8961 lira

Ruble 0,2845 lira

İsviçre Frangı 25,6436 liradan el değiştiriyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dolardaki yükselişten destek altın altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Gram altın 1461 TL'den işlem görüyor.

BORSADA YÜKSELİŞ DEVAM

Günün ilk yarısında dalgalı seyreden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 28,49 puan artarak 5.589,68'e çıktı. Toplam işlem hacmi 41 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,08 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,12 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren ise yüzde 0,68 ile iletişim oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle risk iştahının düşük seyrettiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta 25 baz puan faiz artırabileceğine ilişkin öngörülerin yüzde 30 seviyesine olduğunu aktaran analistler, toplantı öncesi açıklanacak enflasyon verilerinden alınacak sinyallerin önemini vurguladı.

Analistler, öğleden sonra ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve toptan eşya stoklarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.600 ve 5.700 seviyelerinin direnç, 5.500 ve 5.400 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 240
  • Kamil 10 ay önce Şikayet Et
    Avrupanın zengin ülkesi Norveç'le daha fazla yakınlaşmalıyız . Baltık Denizinde , Rus doğalgazının sekteye uğraması durumunda bile , Avrupanın hidrokarbon ihtiyacını karşılayabiliyor . Şimdilerde ise Kıta Sahanlığı , Grönland ve Kuzey Denizinin dibinde zengin polimetalik sülfür rezervleri keşfetmişler .
    Cevapla
  • Hacametakkoyun 10 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu'nun yüzünden bu zamlar o yaptırıyor ,onun doları var dolar ondan çıkıyo
    Cevapla
  • Sadik 10 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun hep aynı terane nedense zengine bişey olmuyor mali degerleniyor olan düşük ve sabit gelirli ye oluyor.Oyumu sorgular oldum büyük hayal kırıklığı zaten hayat pahalılığı var bu ne şimdi zamların önüne geçin bakalım şimdi.
    Cevapla
  • Kamil 10 ay önce Şikayet Et
    Küreselcilerin dünya üzerindeki etkisine bakılırsa , gelir uçurumunu arzuluyorlar , Adil bir gelir dağılımını istemiyorlar gibi görünüyor . Yani zengin ultra zengin , çok daha fazla fakir ve muhtaç olsun istiyorlar gibi izlenim edindim .
    Cevapla
  • Çekin şimdi 10 ay önce Şikayet Et
    Kendi elinizle ettiniz
    Cevapla
  • Saka 10 ay önce Şikayet Et
    İş Devlette biter herşey dolar üzerinden neredeyse satılıyor alakasız işlerde doların dönmesini engellenmeli, gelen yabancılar çalışıp dolar yapıp ülkelerine gönderiyorlar bir sistem getirmeliler çıkışı TL yapıp karşı ülkefe Dövize çevirmeliler her şeyde dolar alırsa tabiki yükselir kiracılar bile dolar üzerinden kira ödüyor var mı böyle başka dolar sever ülke
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Cemşit Dolara kelepçe vurmak çokmu zor Ufacık komşu Bulgaiatan Dolara kelepçe vurmuş sabitlemiş 1 dolar = 2 leva ne oluyur şimdi Bulgarlar açlıktak nefesleri mi kokuyor soğan patates kavgası mı yapıyorlar hepsi senden benden daha iyi dünyayı dolaşıyolar Edşrneye alışverişe gelirler Antalya ya tatile gelirler.ABD nın gizli silahı dolarına kelepçe vurmazsan bu sefer onunla darbe yapar
    Cevapla
  • Cemşit 10 ay önce Şikayet Et
    Değerini kaybetmiyen güven veren para her zaman baştacı, hergün değer kaybeden para sıkıntı aracı olmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Bozok 10 ay önce Şikayet Et
    Yükselirse yükselsin isterse 100 tl olsun, bu yukselisten kar eden de bir cok kisi var hatta baya baya çok. Aslinda birnin cebinden alip digerinin cebine koymak gibi. Adam hem faiz alıyor hem de dolar yukselince kazanıyor. Bu durumda dolar düşer mi şaka mısınız?
    Cevapla
  • Hicabi 10 ay önce Şikayet Et
    Ne demek istedin anlamadik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle