AK Parti'den asgari ücret ve memur maaşı açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız" diye konuştu.

GİRİŞ 07.06.2023 14:03 GÜNCELLEME 07.06.2023 14:04
Bu Habere 252 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili sözleri sonrası asgari ücret, memur ve emeklilere yapılması beklenen maaş zamlarıyla ilgili AK Parti'den açıklama geldi.

Habertürk'e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Asgari ücrete yapılacak zam oranı ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifimizi komisyonlar oluşur olmaz ortaya koyacağız." diye konuştu.

Muhammed Emin Akbaşoğlu

AK Partili Akbaşoğlu'nun açıklamaları şöyle;

İlk yapacağımız işlerden biri asgari ücretle ilgili ve memur maaşlarının artışıyla ilgili düzenlemeleri Meclis'in gündemine getirmektir. Bunun için ilk adım Meclis Başkanımızın bugün seçilmesi sonra da başkanlık divanının oluşması ardından da komisyonların belirlenmesidir.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Öncelikli olarak komisyon oluşturacağız. Muhtemel TBMM Başkanı 3. turda seçilecektir. 301 oyu alan seçilecek. Akabinde başkanlık divanı oluşturulacak, komisyonlar oluşturulacak.

Zaten bu konuda bakanlıklarımızın çalışmaları söz konusu. Enflasyon oranının dikkate alınması söz konusu biz de malum refah payını da buraya ilave ediyoruz. O çerçevede oluşacak oran memur maaşlarına yansıyacak.

"KANUN TEKLİFİMİZİ KOMİSYONLAR OLUŞUR OLUŞMAZ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Ne vaadettiysek yapan bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızın vaadi de gerçekleşecektir. Asgari ücrete yapılacak zam oranı ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifimizi komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Tabi Haziran ayının da enflasyon oranının ortaya çıkması gerekiyor.

"İNSANLARIMIZIN BEKLENTİSİ MUTLAKA KARŞILANACAKTIR"

Refah farkını da beraber değerlendirmemiz gerekiyor. İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Alım gücü esastır. Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 252
  • kastamonulu 10 ay önce Şikayet Et
    çaya şimdide yüzde 44 zam gelıyo biz reise güvenüyoz güvenimizi boşa çıkartmayacak inşallah insanın canı sıkılıyo bazı kişilerin ekmeğine yağ çalını yor su an
    Cevapla
  • Ahmetg 10 ay önce Şikayet Et
    Kur korumalı memur maaşı sistemine geçilsin en düşük memur maaşı da 1000 euro ya sabitlensin, memur en azından rahat nefes alir
    Cevapla
  • Duyarlı Emekli. 10 ay önce Şikayet Et
    Piyasayı sabitleyin,bizler zam mam istemiyoruz.
    Cevapla
  • Keklikoglu 10 ay önce Şikayet Et
    Zayen 28 bin alacaklar memurlar yeni zamla birlikte
    Cevapla
  • Farklı bakış 10 ay önce Şikayet Et
    Aslında maaşları, gıda fiyatlarını her bir kalemi Euro’ya çevirilirse; euro arttı araba fiyatı arttı, euro arttı ev fiyatı arttı, bilet, yedek parça arttı bahaneleri sona erer. Bildiğim kadarıyla dış ticaret Euro, dolarlarla yapılıyor zaten. Vatandaşımız Avrupalıların ülkemizi gezdiği gibi oraları da rahat gezer. Bu alternatif bir çözüm olabilir.
    Cevapla
  • Farkın farkında 10 ay önce Şikayet Et
    @Farkli Bakış'a, Herşey Euro ile satılacaksa Merkez bankası, euro ve dolar bassın en iyisi. Maaşlar da euro yada dolarla ödensin. Ekonomik sorunlar kökten çözülür :)
    Cevapla
  • aslann 10 ay önce Şikayet Et
    7200 gün bagkur emeklilik uygulaması neden konuşulmuyor yasa çıktımı çıkacakmı bekliyoruz ???
    Cevapla
  • metın 10 ay önce Şikayet Et
    Kendini bilmez yorumcular sanki ceblerinden öder gibi yorum yazıyorlar. Aklınızla yanayım. Devleti yönetenler vadetti bayram ikramiyesi ve emekli maaşlarına zam yapılacağını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle