THY 600 yeni uçak siparişi verecek

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Boeing ve Airbus ile görüşmelerin sürdüğü yaklaşık 600 uçaklık siparişin bir kısmının opisyonel olacağını belirterek, nihai siparişlerin ise hükümetin kararına bağlı olacağını açıkladı.

THY 600 yeni uçak siparişi verecek
THY 600 yeni uçak siparişi verecek
GİRİŞ 06.06.2023 09:24 GÜNCELLEME 06.06.2023 09:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni uçak siparişlerine yönelik iki ay içinde karar almayı planladıklarını belirten Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Max ve Neo modellerinin değerlendirilmesi dahil uçak siparişleriyle ilgili tüm teknik detayların netleştirileceğini ve siparişleri tamamlamak için hükümetin kararını bekleyeceklerini açıkladı.

Sipariş edilmesi planlanan 600 uçağın yaklaşık 400 adedinin dar-gövde olacağını belirten Bolat, Boeing 737 MAX ve Airbus A320neo modelleri için görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Bolat ayrıca yaklaşık 200 adet geniş gövde uçak alımı için de Boeing 787 ve Airbus A350 modellerine baktıklarını; 25-30 adet de Boeing 777x veya Airbus A350-1000 ile de ilgilendiklerini söyledi.

Yeni siparişleri iki ay içinde duyurmayı planladıklarını kaydeden Bolat, "Seçimler beklenenden iki hafta uzun sürdü. Üreticilerden biriyle anlaşmaya çok yakındık. Ancak öbür üreticiye karşı da adil olmak adına nihai kararımızı iki ay erteliyoruz" dedi ve ekledi:

"Kararımızı açıklamak için acele etmeyeceğiz. Siparişleri İstanbul'da gerçekletireceğimiz özel bir etkinlikle iki ay içinde duyuracağız."

Bolat, planlanan 600 uçaklık siparişin bir kısmının opsiyonel olup olmayacağı ile ilgili soru üzerine ise, "Bir kısmı opsiyonel olacak tabi. Onların hepsi için pazarlık yapılıyor" dedi.Bolat kaç adet uçağın opsiyonel olacağına ilişkin detay vermedi; ancak söz konusu siparişler tamamlandıktan sonra, bölgesel jet alımını da değerlendireceklerini belirtti.

AnadoluJet'in THY'nin iştiraki olmaya devam edeceğini söyleyen Bolat, halka arza ihtiyaç olmadığını ve ayrı bir şirket olarak konumlandıracaklarını ifade etti.

Sert yükselen THY hisseleri günü yüzde 9.59 primle 164.5 lirada tamamladı.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Maşallah allah razi olsun sizden bir zamanlar 60 milyon dolar zarar eden şirkete bak nereden nereye geldik allah razı olsun reisden
    Cevapla