Mehmet Şimşek, Merkez Bankası için önerdiği Gaye Erkan ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için önerdiği Hafize Gaye Erkan ile görüştü.

GİRİŞ 05.06.2023 16:47 GÜNCELLEME 05.06.2023 17:12
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasıyla birlikte Merkez Bankası'nın atacağı adımlar da merak konusu.

NTV'nin edindiği bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde finans alanında çalışmaları bulunan Hafize Gaye Erkan, dün akşam saatlerinde Türkiye'ye geldi.

Bu sabah da ailesiyle birlikte Ankara'ya geldi. Öğle saatlerinde ise Bakan Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı için adı geçen Hafize Gaye Erkan ile görüştü. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Hafize Gaye Erkan'la görüşecek.

Hafize Gaye Erkan

"RASYONEL ZEMİNE DÖNECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devir teslim töreninde dikkat çeken mesajlar veren Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır." açıklamasında bulunmuştu.

Şimşek'in, "Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır." sözleriyle Merkez Bankası'nda da yönetim değişikliği olacağına dair beklentiler güçlenmişti. 

Bakanlıklarda devir teslim başladıBakanlıklarda devir teslim başladı

Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim yapıldıÇalışma Bakanlığı'nda devir teslim yapıldı

Enerji Bakanlığı'nda devir teslimEnerji Bakanlığı'nda devir teslim

KAYNAK: NTV
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 181
  • Mesut Şen 10 ay önce Şikayet Et
    "RASYONEL ZEMİNE DÖNECEĞİZ" demiş. Bundan önceki ekonomi uygulamaları rasyonel değil miydi? merak ettim doğrusu.
    Cevapla
  • Ömer 10 ay önce Şikayet Et
    Hayır bundan önceki ekonomik uygulama heterodoks irrasyonel uygulamaydı şimdi yine ortodoks rasyonel ekonomik uygulamaya zemine geri döneceğiz! Herkez hata yapar hatasız kul olmaz ..önemli olan hatayı anlamak ve hatayı düzeltmek zaraın neresinden dönerseniz orası kardir kapiş!
    Cevapla
  • Sabri 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın Mehmet şimşek Bey gibi Liyakatli ekonomist kendi gibi Liyakatli bir ekonomist T.C Merkez Bankası transfer eder ikisinin görevlerinde başarılar dilleriz! Kimse laga luga dedikodu yapmasın batı ABD ....polemiği yapmasın şark zihiyeti ile şartlar düzelmiyor tam aksine dahada kötüye gidiyor! NOKTA.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    emekliyi üzme
    Cevapla
  • Tahsin 10 ay önce Şikayet Et
    Tipik küreselcilerle bir yere varılmaz
    Cevapla
  • Tolga 10 ay önce Şikayet Et
    Eski sisteme dönmekten başka çare yok ya paranın sahibi olucan yada ithalatın az olcak kazandığın para sana kalacak faiz = enflasyon demekle olmuyor faizi artırıcan ki dolara hücum etmesin millet sonuç eldekini paranı da tükettin 128 milyar dan kaç para kaldı acaba yada Türk devletlerle ortak para biri mi kullanıcan merkez sen olucan sistem sahibi sen olucan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle