Bakanlıklarda devir teslim başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen kabine üyelerinin açıklanmasının ardından, bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı.

GİRİŞ 04.06.2023 15:00 GÜNCELLEME 04.06.2023 17:49
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı'na atanan İbrahim Yumaklı bakanlıkta düzenlenen törenle görevi devraldı.

Eski bakan Vahit Kirişci, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bakanlıklar oturduktan sonra sahibine iade edilecek olan yerlerdir. Biz hizmet için bu yoldayız demiştik. Aslı olanın tarımla ilgili ve gıda konusunda bulunurluk olduğunu belirtmiştik. Hamdolsun zoru başardık. Herkes planlı tarımın olmazsa olmaz olduğundan bahsetti. Bu yasa TBMM'de kabul edilmiş oldu. Ormanla ilgili özel ilgi gerektiren bir alanda da pek çok düzenleme yapıldı. Bu millete hizmet etmek bir insana, müslümana bahşedilebilecek en büyük bahtiyarlıktır."

Ardından söz alan İbrahim Yumaklı, "Bu göreve, şahsımı layık gören Sayın Cumhrubaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi. "Bundan sonra bize düşen sayın bakanımızla birlikte başlatılan projeleri tamamlamak ve yenilerini eklemektir." ifadelerini kullanan Yumaklı şöyle devam etti: "İçinde bulunduğumuz dönem yeni normal olarak adlandırıldı.

Hem tarımsal üretimde hem de tedarikte bozulmalar olduğunu gördük. Bu yapısal dönüşüm için kaçınılmaz bir süreci getirdi bize. Biz bu dönüşümü üretime gönül vermiş çiftçilerimizle birlikte tamamlayacağız.

Biz bu dönüşümü tarım ve orman ailesinin çok kıymetli fertleriyle birlikte tamamlayacağız. Üretim ve tüketim için tanımladığımız yapısal reformları hayata geçireceğiz. Mevcut tarım potikalarımızı üreticilerimizin güçlendirilmesi tüketicilerimizin de korunması şeklinde gerçekleştireceğimizi ifade etmek istiyorum."

Bakan Mehmet Şimşek görevi  Nureddin Nebati'den devraldıBakan Mehmet Şimşek görevi Nureddin Nebati'den devraldı

Ticaret Bakanlığına getirilen Ömer Bolat, düzenlenen törenle görevi Mehmet Muş'tan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Muş, "Kendisinin bakan olarak atanmasından büyük memnuniyet duydum. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz belirli bir seviyeye getirdik, sayın bakan da daha iyi bir seviyeye getirecektir." ifadelerini kullandı. 

Sözlerine "Bugüne kadar bu görevi başarıyla yürüten Mehmet Muş beyefendi ve ekibine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum." diyerek başlayan Ömer Bolat, özetle şunları kaydetti:

Bakan Bolat'ın açıklamalarından satır başları:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ise "Dün akşam saygıdeğer Cumhurbaşkanımız tarafından Ticaret Bakanlığı görevi şahsıma tebliğ edildi. Bugüne kadar bu görevi yürüten Bakanı Mehmet Muş ve çalışanlara saygılarımı sunuyorum." diyerek teslim aldı.

''AŞIRI FİYAT ARTIŞINI TAMAMEN KALDIRMAYA ODAKLANACAĞIZ''

41 yıllık iş hayatında ekonominin birçok alanında ve reel sektörde görevler üstlendiği bilgisini veren Bolat, ''İş dünyamızı, sanayi ve ticaret kuruluşlarımızı, organize sanayi bölgelerimizi hamdolsun iyi tanıyorum. Var olan sorunları hep birlikte çözeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nda güçlü bir ekonomi ile halkımızın refahı ve mutluluğu için çok çalışacağız. Temel hedefimiz üretimi ve ticareti artırmak.

Ticaret artarsa refah artar. Mal ve hizmetler ihracatımızı sürekli büyüterek cari açığımızı iyileştirmek ve döviz rezervlerimizi artırmak istiyoruz. Bu noktada hizmetler ihracatımızın da mal ihracatımız kadar çok önemli olduğunu altını çizmek istiyorum.

Dünyayı 2 buçuk yıl kadar kasıp kavuran Covid-19 salgınından dolayı ticaret piyasasında oluşan bazı olumsuz etkileri, tortuları, aşırı fiyat artışlarını tamamen kaldırmaya odaklanacağız. Halkımızın satın alma gücünün korunması konusunda enflasyon oranında son 6-7 aydır yaşanan geriye gidişi, hep birlikte hükumetimiz olarak daha da hızlandırıp fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir'' değerlendirmesini yaptı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti. Mehmet Özhaseki, görevi törenle Murat Kurum'dan devraldı.

Murat Kurum'un devir törenindeki konuşması şöyle:

''Buraya gelirken şunu rabbimizden niyaz ettik, Allah bizi milletimize mahcup etmesin istedik. Milletimize mahcup olmadan devletimiz için tüm ekibimizle çalıştık. Milletimiz için tüm gayretlerimizi sarf etmeye, şehirlerimizi alt yapısı üst yapısı ile geliştirmeye gayret gösterdik.

Bizimle birlikte bu yıl bu süreçte gece gündüz çalışan ekibimize mesai arkadaşlarıma, partime teşekkür ediyorum. Bu manada bize desteğini esirgemeyen vekillerimize teşekkür ediyorum En büyük teşekkürümü milletimize ediyorum. 81 ilimizin inşası için çalıştık. İnşallah bundan sonraki süreçte de başarılı hizmetlere bakanlığımız devam edecektir.''

ÖZHASEKİ: BÜTÜN ŞEHİRLERİ DEPREME KARŞI HAZIRLIKLI HALE GETİRECEĞİZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nın konuşması şu şekilde:

"Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Devir teslim töreninin hayırlı olmasını niyaz ediyorum. 5 yıl önce bu makamda bulunurken değerli kardeşime bu görevi devretmiştim. O güne kadar elimizden geleni yapmanın huzuru içinde ayrılmıştık. Geçen süreç içinde de değerli bakanımızı hep çalışırken gördük.

Bugün için söyleyebileceğim bir şey var, o da şu gerçeklik; ülkemiz deprem ülkesi. Bu gerçeklikten yola çıkarak planlarımızı o yönde yapmalıyız. Son yüz yılda 6’nın üzerindeki deprem sayısı 60’ın üzerinde. Eğer bizler bu konuda hazırlıklı olabilirsek ülkemizi bu belalardan kurtarırız. Köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yol haritamızı doğru belirleyip, bakanlığın gelmiş olduğu noktadan daha ileriye götürmek için elimden geleni yapacağız. Deprem bölgesinde afet konutlarının söz verildiği gibi en kısa sürede bitirilmesini hedefliyoruz. Bütün şehirlerimizi deprem karşı hazırlıklı hale getirmek için elimizden geleni yapacağız."

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı.

Nebati'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Ülkemiz ve dünya açısından kritik bir dönemde bana güven duyarak bu makamı teslim eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Kutlu bir emanet olarak gördüğüm bu görevi hiçbir zorluk karşısında asla yılmadan ve birbirinden değerli mesai arkadaşlarımla birlikte gece gündüz çalışarak sürdürdüm. Bizler her daim milletimize hizmet etmeyi ülkemize eserler kazandırmayı en temel vazifemiz olarak görmeyi sürdüreceğiz. Aynı şekilde de yolumuza devam edeceğiz. Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır.

"FİNANSAL İSTİKRARI SAĞLAYACAĞIZ"

Ardından sözü alan Mehmet Şimşek'in açıklamaları şöyle:

Bayrak ve hizmet yarışında bu değerli emaneti şahsıma tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Küresel zorlukların devam ettiği ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen deprem felaketinin yaşandığı bu dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini büyük bir fedakarlık içinde yürüten sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı ve öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Finansal istikrarı sağlayacağız. Mali disiplin ve fiyat istikrarı için çalışacağız.

Maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Çalışmalarımızı eşgüdüm içerisinde, güçlü koordinasyonla yürüteceğiz.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • sami 10 ay önce Şikayet Et
    Allah hayırlı hizmetler yapmalarını nasip etsin.
    Cevapla
  • İbrahim bektaş 10 ay önce Şikayet Et
    Murat kurum bey işinin ehli çalışkan genç bir bakanımızdı aynen devam etmesini isterdim...ama tüm bakanlarmıza yeni görevlerinde başarılar dilerim... Allah yollarını açık etsin.
    Cevapla
  • Marasli 10 ay önce Şikayet Et
    Mevlüt Bey nereye atandi ?
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ALLAH AŞKINA bir ekonomi bakanı yada devletin ekonomi bürokratları yada ekonomiyi yöneten takım EKONOMİST HİKMET BAYDAR BEYİ karşısina alıp 1 saat dinlesin VE Türkiye'nin gerçek ekonomik sorunlarını öğrensin LÜTFENNNNNN
    Cevapla
  • Kurdi 10 ay önce Şikayet Et
    Bu gün chpli medyada baktım paranın patronu şimşek diyor.bi patron varsa milletir diye öğrenemediler yada öğrenmek istemediler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle