Türkiye'ye yönelik Schengen engeline Karayipler formülü

Türk iş dünyası Avrupa'nın Schengen yaptırımlarına karşı yeni pasaport arayışını hızlandırdı. Karayip ülkelerine yatırım yaparak, vatandaşlık almaya çalışan iş insanları, bu yolla vize engelini de aşmış oluyor.

GİRİŞ 04.06.2023 13:22 GÜNCELLEME 04.06.2023 13:43
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), 2023 yılı itibarıyla Türkiye'ye en ağır Schengen yaptırımlarını uygulamaya başladı. İngiltere, ABD ve Kanada hatta Çin'de de benzer sıkıntılar yaşanıyor. Sanatçısından işadamına kadar uzanan tablo ekonomik ve sosyolojik olarak birçok soruna neden olmaya başladı. Hal böyle olunca birçok işadamı çareyi alternatif pasaport arayışında buldu. 100 bin dolardan başlayan Karayipler vatandaşlık programları ile Avrupa, ABD Çin ve hatta İsrail'e vizesiz girmek mümkün. Bu programlara Türkiye'den yoğun ilgi başladı.

185 ÜLKEYE VİZESİZ GİRİŞ

Sabah'ın haberine göre; Henley&Partners, Türkiye Direktörü Burak Demirel, yaşanan vize krizinin vatandaşlık programlarının önemini bir kez daha gündeme getirdiğini belirterek, "Malta vatandaşlığı ile Amerika da dahil olmak üzere 185 ülkeye vizesiz girebiliyorsunuz. Avusturya vatandaşlığı programı ile 188 ülkeye, St. Kitts ve Nevis, Grenada, Antigua ve Barbuda, St. Lucia ve Dominica gibi Karayip ülkelerinin vatandaşlıkları ile İngiltere ve schengen bölgesine vizesiz girebiliyorsunuz. Küreselleşen dünyada ekonomik, siyasi ve salgınlar gibi bölgesel ve uluslararası krizlerden etkilenmek istemeyen insanlar için yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık planlamak artık bir ihtiyaç" ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 42
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Sayısı bir türlü net belirtilmeyen ama milyonlarca vatandaşlık verildiği söylenen ne idüğü belirsiz sığınmacıların kaçak geçiş yerine Türk vatandaşı adı altında oraya gitmeyeceğinin garantisi mi var? yok,niye vize versinler ki,parasını veriyorlar zaten orda kalsın gelmesin diye, kendi ülkesini şuursuzca dolduran ne idüğü belirsizleri destekleyen ve alkışlayanlarda var nasılsa.
    Cevapla
  • Ciftlikmiyizki 10 ay önce Şikayet Et
    Ülkemize girişi zorlaştırınki, onlarda kolaylaştirsın. Vizede zorluk cıkaran ülkelerin gelenlerine zor vize verin lütfen
    Cevapla
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Turist gelmezse batar bu ülke. Parayı verene vatandaşlık veren bir güruh var bu ülke de sen neyden bahsediyorsun be kardeşim
    Cevapla
  • Ne işbu 10 ay önce Şikayet Et
    Reisim bu ne şimdi bizde k kıbrıs vatandaşi yapıp dünyaya ne zaman vize verecegiz.
    Cevapla
  • Abim 10 ay önce Şikayet Et
    ne sacma birsey baska ülkenin passaportunu satin al vatandaslina gec ve avrupa ülklerini gez bence hem ayip birsey hemde para yikama gibi birsey
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 10 ay önce Şikayet Et
    2025 yılına kadar Ab gitmek isteyen gidebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle