Ticaret Bakanlığı görevini Ömer Bolat üstlendi!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Ticaret Bakanlığı görevini Ömer Bolat üstlendi.

GİRİŞ 04.06.2023 03:25 GÜNCELLEME 04.06.2023 14:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Ticaret Bakanlığı görevine getirilen ismin Bolat olduğunu belirtti.

Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? İşte Ömer Bolat'ın biyografisiYeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? İşte Ömer Bolat'ın biyografisi

Yeni Ticaret Bakanı Bolat'ın öz geçmişi

Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963'te İstanbul'da doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Bolat, yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı. Bolat, ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan mezun oldu.

Bolat, Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nden "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora diplomasını aldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği alanında "profesör" unvanına sahip oldu.

İktisadi Kalkınma Vakfında (İKV) 1981-1993 yıllarında uzman-araştırmacı olarak çalışan Bolat, 1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başladı. Bolat, MÜSİAD'da 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl da Genel Başkan olarak görev yaptı.

Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev alırken, Albayrak Holding'de de üst yönetici olarak iş hayatını sürdürdü.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Bolat, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini de yürüttü.

İngilizce ve Almanca bilen Bolat, evli ve 2 çocuk babası.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • enes 10 ay önce Şikayet Et
    Allah cc. doğru kararlar almasını nasip etsin. Millet ittifakı gelmiş olsaydı sanırım tusiad başkanı olurdu. Malum çevre.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    umarım bu kurumun personelini ile ilgili en ufak faydası olan ilk kişi olur ticaret bakanlığı sadece rakam açıklamaktan ibaret değil bu kurumun özü gumruktur ve ülkemizin sınırlarında gece gündüz çalışan memurlarıdir
    Cevapla
  • boş lafcı 10 ay önce Şikayet Et
    Halkın içinden Cumhurun bakanı.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler güzel bir karar olmuş misyon ve vizyon olarak dolu bir adam maşallah.
    Cevapla
  • Antepli 10 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi bir seçim. Harika işler yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle