Kabine açıklandı! Yeni dönemde Türkiye ekonomisini yönetecek isimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabine üyelerini açıklarken yeni dönemde Türkiye ekonomisini yönetecek isimler de belli oldu.

GİRİŞ 03.06.2023 23:04 GÜNCELLEME 04.06.2023 09:29
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında  Türkiye ve dünyada merakla beklenen yeni dönemin ilk kabinesini açıkladı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA MEHMET ŞİMŞEK ATANDI

Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine, daha önce de bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı yapan Mehmet Şimşek atandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir ve aslen nerelidir? Mehmet Şimşek'in bilinmeyen hayatı...Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir ve aslen nerelidir? Mehmet Şimşek'in bilinmeyen hayatı...

MEHMET FATİH KACIR SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI, ÖMER BOLAT TİCARET BAKANI OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Fatih Kacır getirilirken Ömer Bolat da Ticaret Bakanı olarak kabineye girdi.

ABDÜLKADİR URALOĞLU ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI, İBRAHİM YUMAKLI TARIM VE ORMAN BAKANI OLDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanlığına ise Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı getirildi.


ALPARSLAN BAYRAKTAR ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI, VEDAT IŞIKHAN ÇALIŞMA BAKANI OLDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Alparslan Bayraktar olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında da Vedat Işıkhan görevlendirildi.

CEVDET YILMAZ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

Daha önceki kabinelerde ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı ve bakanlık görevleri üstlenen Cevdet Yılmaz da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ekonomi neden bu hale geldi sorusunun cevabı pandemide sokağa çıkma yasağıdır. Akaryakıta yapılan aşırı zamlardır. Suçu ona buna atmaya gerek yok, hükümetin ilgili bakanları ekonomiye incir ağacı dikti. Devlet memura veriyor ama asgari ücret kuş yemi ayarında.
    Cevapla
  • Mete 10 ay önce Şikayet Et
    Nebati bakan da yağ gibi eridi kayboldu.
    Cevapla
  • İç ve dış 10 ay önce Şikayet Et
    İç işleri ve dış işler bakanı degismeyecekti. Hata yaptilar
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ğece ğündüz ğiyimden ğıdaya, evden arabaya, beyaz eşyadn züccaciyeye, vb zam yapanlara milletin parasını pulunu vapır pibi emenler dur desinler ğeresi zaten kendiliğinde rayına yoluna ğider yoluna devam eder yeterki bu hainlere dur desinler
    Cevapla
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Şimdi hizmet zamanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle