2023'ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları açıklandı

En pahalı uçak yolculuğu 185 bin 557 TL’ye Ankara’dan Arjantin’e yapılırken, yurtdışına en maliyetli otobüs bileti de İstanbul-Duisburg seferi için satıldı.

2023'ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları açıklandı
2023'ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları açıklandı
GİRİŞ 03.06.2023 11:02 GÜNCELLEME 03.06.2023 11:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Online bilet platformu heybilet.com, uçak ve otobüs bileti fiyatlarının 2023’ün ilk beş ayındaki karnesini açıkladı. Bu dönemde en pahalı uçak yolculuğunun 185 bin 557 TL’ye Ankara’dan Arjantin’e yapıldığı kaydedilirken, yurtdışına en maliyetli otobüs bileti de İstanbul-Duisburg seferi için satıldı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Heybilet CEO’su Samet Koç, “Vatandaşlarımız vize başvurularında uzun süredir problem yaşarken, yaz sezonunun açılmasıyla birlikte birçok kişi çözümü vizesiz seyahat edebilecekleri ülkelere gitmekte buldu. Biz de platformumuzu ziyaret eden herkese, yolculuk masraflarını azaltmaları için en uygun bilet ve rota seçeneklerini sunuyoruz” dedi. Samet Koç’tan edinilen bilgilere göre, yurtdışına en pahalı uçak seyahati 185 bin 557 TL ile Ankara’dan Arjantin’in Bahia Blanca şehrine yapıldı. Bunu İstanbul’dan Kuzey Hindistan’ın başkenti Leh ve Güney Kore’nin başkenti Seul’a yapılan uçuşlar izledi. En pahalı yurtdışı otobüs yolculuğu ise 3 bin 680 TL ile İstanbul ve Almanya’nın kuzeybatısındaki Duisburg kenti arasında gerçekleştirildi. Yurtiçi otobüs seyahatlerinde ise en pahalı biletler 1.050 TL’ye İstanbul’dan Datçaya gideceklere satıldı. Hopa - Uşak, Bodrum - İstanbul rotaları da yüksek bilet ücretleriyle ilk üçte konumlandı.

EN UCUZ YOLCULUK 5 TL

Aynı dönemde yurtdışına en ucuz Uçak biletleri 1.169 TL ile İstanbul’dan Tahran’a gidecekler için satışa sunuldu. Yurt dışına en düşük Otobüs biletleri ise İzmir - Erbil ya da İstanbul - Tiflis / Süleymaniye rotalarını kapsadı. En ucuz yurtiçi otobüs yolculuğu da 5 TL’ye Kahramanmaraş’tan Osmaniye’ye yapıldı.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    arada büyük okyanus var arasa gitmez
    Cevapla
  • zafer gülten 9 ay önce Şikayet Et
    şaşırdım,185 bine ikinci el iyi bir araba alınabilir,al arabanı onla git bilete 185 bin vereceğine.
    Cevapla