Bakan Dönmez'den Akkuyu NGS inşaatı paylaşımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) birinci güç ünitesinin iç koruma kabuğunun kubbesinin betonunun döküldüğünü bildirdi.

GİRİŞ 02.06.2023 15:24 GÜNCELLEME 02.06.2023 16:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Akkuyu NGS'nin inşaatında adım adım sona doğru gelindiğini belirtti.

Bakan Dönmez, şunları kaydetti:

"Birinci ünitenin iç koruma kabuğunun kubbesinin betonu döküldü. Reaktör binasının sızdırmazlığını sağlayan bu işlemle önemli bir aşama daha geride kaldı. Akkuyu NGS, Türkiye yüzyılının yeni nesil enerjisi olacak."

Türkiye ile Rusya arasında 12 Mayıs 2010'da imzalanan hükümetler arası anlaşma kapsamında Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bölgesinde yapımı sürdürülen Akkuyu NGS, Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan her biri 1200 megavat kapasiteli 4 reaktörden oluşuyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Levent 9 ay önce Şikayet Et
    ELHAMDÜLİLLAH nimete sükürler olsun YAAA HAKK
    Cevapla
  • Ahmet Can 9 ay önce Şikayet Et
    Tüm illerde radyasyon ölçüm tesisleri kurulmalı ve sürekli radyoaktivite takibi yapılmalıdır tesis modern bir tesis olmasına rağmen yaşanabilecek hertürlü olumsuz durumda bizzat insan zafiyetini devre dışı bırakıp acil yapılması gerekenlerin yapılması gerekir.
    Cevapla
  • TR 54 - SAKARYA 9 ay önce Şikayet Et
    Aynen, olumsuz atomik radyasyon sizma olasiklari Televizyonlardan Vatandaslara anlatmali, neyi nasil ve nerde barinacagimizi.. güvenlik tedbirler vesaire, Depreme dayanakli Radyoaktif Işınlardan Korunaklı Yapılar insaa etmeli, ve en önemlisi çocuk yasta egitime okullardan baslanmali, ve bu ders Milli egitim münfredatinda zorunlu ders olarak her yil tüm okullarda tatbikatlar yapmali !
    Cevapla