Küresel gıda ürünlerinde sert düşüş: Son iki yılın rekoru kırıldı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yapılan açıklamada dünya genelinde gıda fiyatlarının Mayıs'ta son iki yılın dip seviyesine gerilediği belirtildi.

Küresel gıda ürünlerinde sert düşüş: Son iki yılın rekoru kırıldı!
Küresel gıda ürünlerinde sert düşüş: Son iki yılın rekoru kırıldı!
GİRİŞ 02.06.2023 11:59 GÜNCELLEME 02.06.2023 13:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünya gıda fiyatları endeksi Mayıs ayında şeker ve et fiyatlarındaki artışlara rağmen bitkisel yağlar, tahıl ve süt ürünlerindeki sert düşüşlerin etkisiyle iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen, tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi Nisan ayındaki revize edilmiş 127.7 seviyesinden Mayıs aynda 124.3'e düştü.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ÖNEMLİ ROL OYNADI

Nisan gıda fiyatları endeksi daha önce 127.2 olarak açıklanmıştı.

Mayıs ayındaki dünya gıda fiyatları endeksi Mart 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle kaydedilen tarihi yüksek seviyenin %22 altında bulunuyor.

KAYNAK: REUTERS
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Mete 10 ay önce Şikayet Et
    Devlet buğday arpa mısır ayçekirdeği gibi ülkemizde üretilen tarım ürünlerinin fiyatlarını bu yıl değiştirmemesi gerekir. Çünkü gübre fiyatları akaryakıt fiyatları düştü. Çiftçilerimiz %100 kazanıyor kendileri söylüyor bunu. Dolayısıyla fiyat artırmak enflasyonu artırmak olur. Madem dünyada düştü biz de atmasın bari düşmese bile. laf olsun diye fiyat yükseltilmez.
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    dışarka kalanı görüyoruz bize girmiş olan düşmüş sayılmıyor
    Cevapla
  • pusula 10 ay önce Şikayet Et
    bizimle bir alakası yok, bizde zirvenin zirvesinde
    Cevapla
  • Hakan 10 ay önce Şikayet Et
    Son 2 yılda 100de600artan gıda fiyat lari dwdiyinize göre eski fiyata dönecek insallah
    Cevapla
  • nurettinbey 10 ay önce Şikayet Et
    Bu dipse,varın gerisini siz düşünün!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle