KKM mevduatında yeni zirve

KKM'de biriken mevduat kısa bir duraklamanın ardından 20 haftadır artış yaşayarak 2 trilyon 498 milyar 727 milyon liraya ulaştı.

KKM mevduatında yeni zirve
KKM mevduatında yeni zirve
GİRİŞ 02.06.2023 11:49 GÜNCELLEME 02.06.2023 13:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması, Aralık 2021'de dolardaki hızlı yükseliş sonrası Türk Lirası'nın değerinin korunması ve döviz piyasasının dengelenmesi için devreye sokulmuştu.

Böylelikle mevduat sahiplerinin parası dolar kurundaki artışlara göre korunacak ve düzenli bir getiri sağlanacaktı.

KKM, önce Türk Lirası sonra da altın hesapları olarak, yurt içinde ve yurt dışında çeşitlendirilerek alanı artırıldı.

KKM'nin süresi uzatıldı ve kamu bankalarından sonra özel bankalarca da uygulandı. Getiri faiz oranlarının hesap sahiplerine sağladığı kazançlarla hesabın miktarı da artmaya devam etti.

Bakiyeler 20 haftadır artıyor

KKM, 20 haftadır yükseliş eğiliminde. 26 Mayıs haftası 100 milyar 558 milyon liralık artış yaşandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, KKM'deki toplam tutar 2 trilyon 498 milyar 727 milyon liraya liraya çıktı. Kur korumalı mevduat dolar cinsinden ise 121 milyar doları aştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bence iyi bir sey zaten faiz yiyen öylede böylede yiyor faiz yiyene faiz vermessen parayi disari cikariyor disarida faize yatiriyor böylece para disari kaciyordu kkm le para iceride kaliyor devletin isine geliyor faiz yemeyen zaten dikkat ediyordur müslüman zaten faiz e yanasmaz kkm müslpman icin degil faiz yiyen icindir
    Cevapla
  • Erkan 10 ay önce Şikayet Et
    Bu övünülecek bir şey mi?
    Cevapla