AK Parti'den memur, emekli ve asgari ücret zammı açıklaması

AK Parti Grup başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan emekli ve memur zammıyla ilgili kritik açıklama geldi. Akbaşoğlu, meclisin ilk gündeminin bu konular olacağını belirtti.

GİRİŞ 01.06.2023 12:15 GÜNCELLEME 01.06.2023 12:15
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı canlı yayında milyonları ilgilendiren zamlarla ilgili açıklama yaptı.

Akbaşoğlu'nun açıklamasından satır başları:

En düşük memur maaşlarının 22 bin TL net olacağıyla ilgili bir açıklamamız vardı. Temmuz zammı geliyor biliyorsunuz. Hem asgari ücretle ilgili çok değerli toplum kesimlerine ilişkin hem de memurlarımız hem de tüm emeklilerimiz SSK Bağ-Kur emekli sandığına tabii bütün emeklilerimizi de kapsayacak şekilde bütün bu taahhütlerimizi inşallah yerine getireceğiz.

Ev kadınlarının emekli olmasına zemin hazırlayan düzenlemeyi de yapacağız. Evlenecek gençlere de destek verilecek.

Sayın Cumhurbaşkanımız anketleri yerle bir etmiştir, verdiğimiz vaatleri en kısa sürede gerçekleştireceğiz.

Komisyonlarımızı oluşturacağız ve bu konuyla ilgili kanun teklifini teknik anlamda ilgili bakanlıklarla çalışıp milletvekili arkadaşlarımızla beraber Meclis'in gündemine getireceğiz. Hemen komisyondan geçirip genel kurul iradesine sunma hedefindeyiz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • İşçi kardeşiniz 10 ay önce Şikayet Et
    En düşük memur ile asgari ücret farkı 5000 olmalıdır bizde bu ülkeye çalışıyoruz lütfen artık çalışanlara öncelik verilsin
    Cevapla
  • ayaz 10 ay önce Şikayet Et
    işçi benden 4 bin tl FAZLA alıyor. onlarda alsın evet ama adam ilkokul mezunu veya ortaokul çaycı veya temizlik elemanı...sorumluluğu yok memur ise kaç tane imza atıyor pc başında gözleri yoruluyor boyun fıtığı riski bel fıtığı riski var da VAR.ayrıca işçilere yılda 4 İKRAMİYE veriliyor memura O da YOK.adalet mi ? nerde ? giyecek ayakkabı pantolon gömlek yılda 2 kez DAHA NE OLSUNNN yaaa
    Cevapla
  • Halk 10 ay önce Şikayet Et
    En dusuk emekli maasi 15000 olmali aclik siniri 10000kusur biraz ustune cikalim .Reis sen yaparsin.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Emekli maasi 10000 lira ogretmende, calisan ogretmende 13000 en dusuk olan. Bu makas bu kadar dar mi olmali adi ustunde biri emekli digeri calisan. Birde bu eyt diye bi yuk bindi calisanin ustune Allah sonumuzu hayir etsin
    Cevapla
  • Vatan 37 10 ay önce Şikayet Et
    En düşük memur maaşı 22.000 tl olduğunda her şeye zam gelecek. Bu durum asgari ücretli ve emekliler için olumsuz sonuçlara sebep olacak. Reis ve ekibi bu durumu göz önünde bulundurup mağduriyet oluşturacak durumlara sebebiyet vermemeli. Dengeleri en iyi şekilde kurmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle