Birleşik Arap Emirlikleri'nde arıların genetiği değiştirildi

Küresel ısınma ve iklim değişikliği birçok canlıyı olduğu gibi arıları da tehdit ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde, artan sıcaklıklara dayanıklı olmaları için arıların genetiği değiştirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde arıların genetiği değiştirildi
Birleşik Arap Emirlikleri'nde arıların genetiği değiştirildi
GİRİŞ 01.06.2023 11:25 GÜNCELLEME 01.06.2023 11:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünya çapında artan arı ölümlerine çözüm arayışına genetik bilimi de dahil oldu. Birleşik Arap Emirliklerinde genetik mühendisleri arıların DNA'sını değiştirdi. Amaç arıları küresel ısınmaya dayanıklı hale getirmek.

Sıcaklıkların 45-50 dereceye dayandığı zaman arıların hayatta kalamadığı belirtilirken, bunu çözmek için kraliçenin DNA'sına müdahale ediliyor. Bu sayede kraliçenin yumurtalarından gelişecek binlerce arı da sıcağa dayanıklı hale getirilmiş oluyor.

Dubai'ye bağlı Hatta bögesindeki bal arısı merkezinde 2 bin 500'den fazla kovan bulunuyor. Arıcılar, artan sıcaklıklardan etkilenen arıların nektar ve polen toplayamadığını belirterek küresel ısınmanın etkilerine dikkat çekiyor.

SAYILARINDA YÜZDE 35 DÜŞÜŞ VAR

Birleşmiş Milletler raporları, arı ve kelebek gibi polen taşıyıcılarının sayısında yüzde 35'lik bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Yoğun tarım, küresel ısınma ve zararlı böceklerin artması, arıların hızla yok olmasına yol açıyor. Uzmanlar giderek artan arı ölümlerinin dünyadaki yaşamı tehdit ettiği uyarısında bulunuyor.

Zira Dünyadaki bitkisel besinlerin dörtte üçü, arı, kelebek, böcek gibi polen taşıyan canlılar sayesinde elde ediliyor.

 

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    İyi de resimdeki arı eşek arısı yahu ballısı değil ki
    Cevapla
  • V.CİCIMEN 10 ay önce Şikayet Et
    Hava değişikliği bitkilerin gelişimine yansıya bilir amma arıların ve diğer böceklerin genetiğine ve gelişimini etkileyemez.
    Cevapla
  • Semih bül 10 ay önce Şikayet Et
    Canlıların yaradılışını bozmak genetiğiyle oynamak sakıncalıdır. Sıcak için deniyor ya soğuk giderse iklim. Herşey bitti bi bu kalmıştı. doğal arıların da doğallığını bozmak yanlıştır.
    Cevapla
  • Fatih. 10 ay önce Şikayet Et
    BAE! Suudiler yapmamış.
    Cevapla
  • sevil 10 ay önce Şikayet Et
    en güzel olan en iyi olan allahın yarattıgı olan canlıya özellik eklemişler. hemde suudi arabistan da. şaşırdık mı
    Cevapla
  • Cavit Kara 10 ay önce Şikayet Et
    Ulan ne zaman vazgeçeceksiniz Araplara karşı nefretinizden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle