İtalya asgari ücrete geçmek istiyor

Türkiye'de uygulanan bir çalışana verilmesi gereken en az ücret olarak tanımlanan asgari ücret dünyada 25 ülkede daha uygulanıyor. İtalya Merkez Bankası Başkanı Visco da asgari ücret uygulamasına geçilmesi çağrısı yaptı.

İtalya asgari ücrete geçmek istiyor
İtalya asgari ücrete geçmek istiyor
GİRİŞ 01.06.2023 09:28 GÜNCELLEME 01.06.2023 11:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin içinde bulunduğu 25 ülkede uygulanan asgari ücret, bir çalışana verilebilecek en düşük maaşı ifade ediyor. 

İtalya Merkez Bankası Başkanlığı'nı 12 yıldır yürüten ve kasım ayında görevinden ayrılacak olan Visco, bugün Roma'da son kez ülkesinin yıllık ekonomik ve mali durumuna ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Visco, Avrupa'da asgari ücret uygulamasının olmadığı ülkesi İtalya için bu konuda bir çağrı yaparak, şöyle dedi:

Aynı diğer başlıca ülkelerde olduğu gibi, gerekli denge çerçevesinde tanımlanmış bir asgari ücretin getirilmesi, sosyal adaletin göz ardı edilemeyecek ihtiyaçlarına yanıt verebilir.

Diğer yandan, İtalya’da sağ koalisyon iktidarının başındaki isim Başbakan Giorgia Meloni ise asgari ücret uygulamasına karşı duruşuyla biliniyor.

Visco, İtalya'nın gayrı safi yurt içi hasılasının (GSYİH) 2023 için tahminlerine ilişkin yüzde 1'lik bir artış beklediklerini ifade etti.

KORONAVİRÜS SALGINI FONUNU DEĞERLENDİRDİ

Başkan Visco, ülkede bir süredir tartışma konusu olan koronavirüs salgını sonrası Avrupa Birliği'nden (AB) temin edilen toparlanma fonunun kullanımına ilişkin daha önceden yapılan plana dair gündeme getirilen değişiklik ve iyileştirmeler yapmanın mümkün olduğunu, ancak bu konuda zaman kaybedilmemesi gerektiğini kaydetti.

"KADEMELİ BİR VERGİ REFORMUNA İHTİYAÇ VAR"

Visco, İtalya'da kademeli bir vergi reformuna da ihtiyaç olduğunu, üretim faktörleri üzerinde ağırlığı azaltılan bir vergilendirmenin istihdam ve yatırımları canlandırabileceğini dile getirdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    isimsiz.. biz buna çalışanlar alıyor demeyelim de işveren asgari ücretten fazlasını vermeye yanaşmıyor diyelim. asgari ücret olmada Allah bilir karın tokluğuna calistiracaklar.
    Cevapla
  • isimsiz 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de çalışanların ekserisi asgari ücret alıyor.
    Cevapla