AB köşeye sıkıştı, Türkiye'den izin almak için harekete geçtiler! Anahtar Ankara'da...

Enerji krizi yaşayan AB, Rum kesiminin sözde münhasır ekonomik bölgesinde (MEB) keşfedilen doğal gazın Batı'ya aktarılması anahtarını Kıbrıs sorununun çözümünde buldu. AB, Türkiye ile anlaşmak için harekete geçti.

GİRİŞ 01.06.2023 06:53 GÜNCELLEME 01.06.2023 09:22
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Yunan basını, Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel'in AB ve Türkiye arasında arabulucu rol için uluslararası siyaset sahnesine dönüş yapacağını iddia etti.

Haberde Merkel'in Avrupa Birliği, Almanya ve Türkiye arasında arabuluculuk görevini üstleneceği, bu diplomatik girişimin Yunanistan'ı da doğrudan ilgilendirdiği ifade edildi.

Merkel'in uluslararası meselelerde uzun yıllara dayanan tecrübesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan iyi ilişkilerinden dolayı seçildiği belirtildi.

ANAHTAR TÜRKİYE'NİN ELİNDE

Rum kesiminin sözde münhasır ekonomik bölgesinde (MEB) Avrupa'nın Rusya'ya enerji konusunda bağımlılığını önemli ölçüde düşürecek doğal gaz yataklarının tespit edildiği belirtilirken doğal gazın Batı'ya aktarılmasında Türkiye'nin izninin gerektiği aktarıldı.

Avrupa'yı Rusya'nın enerji bağımlılığından kurtarmanın "anahtarı"nın Kıbrıs sorununun çözümünde olduğu kaydedildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı;

Berlin ve Brüksel planlarının Merkel'in devreye girmesiyle hayata geçip geçmeyeceği önümüzdeki aylarda görülecek.

Ancak diplomatik çevrelerin de işaret ettiği gibi Kıbrıs sorunu çözülürse Türk-Yunan sorununa da çözüm bulmak daha kolay olacaktır.

Unutmayalım ki, Girit'in güneybatısında ve güneydoğusunda, Kıbrıs, Mısır ve İsrail'dekilerle birlikte Avrupa'nın uzun yıllar enerji sorununu çözebilecek devasa hidrokarbon yatakları vardır.

KAYNAK: STAR.COM.TR
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Das 11 ay önce Şikayet Et
    Merkel arabulucu olarak uygun degildir adaletli olmasi icin herkez hakkini ala bilmesi icin tarafsiz ülke arabulucu olabilir mesela cin arabulucu olabilir
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    anlaşma olabilir Türkiyenin kar PAYI olması ab birliğine tam üye olursa neden olmasın
    Cevapla
  • Gasap haydo 11 ay önce Şikayet Et
    Ab arabulucu olamaz. Onlar Rum taraflı. Ab yi arabulucu kabul etmemeliyiz
    Cevapla
  • fatih34 11 ay önce Şikayet Et
    ABD ve avrupa kılıçtaroğlu kazansında bizde bedavaya alalım diyorlardı...
    Cevapla
  • ali 11 ay önce Şikayet Et
    bence avrupa bu isteğini cimer e yazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle