Erdoğan 'vatandaş en çok bu konuda mağdur' deyip acil çözüm talimatı verdi: Neşteri vurun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik MYK toplantısında vatandaşların mağdur olduğu 'kira' konusuna ilişkin acil çözüm talimatı verdi. Erdoğan, kurmaylarına fahiş kiralar konusunda "Neşter vurulması gerekiyorsa vuralım." dedi.

GİRİŞ 01.06.2023 06:19 GÜNCELLEME 01.06.2023 15:49
Bu Habere 504 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin de etkisiyle giderek artan yüksek kiralara karşı acil olarak yeni tedbirlerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki akşam kurmaylarıyla yaptığı toplantıda, hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hem de milletvekilli seçimlerinde büyükşehirlerde istedikleri oy oranına ulaşılmadığına dikkat çekti.

"NEŞTER VURULMASI GEREKİYORSA VURALIM"

Bunun en büyük sebebinin ekonomik gerekçeler olduğunu belirten Erdoğan, "Eksik varsa, hata varsa, nereden kaynaklanıyor. Bakalım. Neşter vurulması gerekiyorsa vuralım. Özellikle vatandaşlarımızdan büyükşehirlerde kira fiyatlarına ilişkin çok serzeniş geliyor. Bunları dikkate alalım, kira konusuna acil çözüm üretmeliyiz. Konut arzını artıracağız ama, kısa vadede kira fiyatlarına el atmamız lazım. Vatandaşlar en çok bu konuda mağdur oluyor" dedi.

Erdoğan, Meclis çalışmaya başlar başlamaz, yüksek kira artışlarını frenleyecek yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi talimatını verdi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 504
  • Ahmet Ş. 10 ay önce Şikayet Et
    Enflasyonun üstünde artışlara müdahale edilmeli. Ama eflasyonun sorumlusu ev sahipleriymiş gibi de gösterilmemeli. Demir, çimento, enerji fiyatları artarken nerdeydiniz? Onlar artınca haliyle ev fiyatları da artıyor, otomatik olarak kiralar da... Ben TOKİye bütün evleri yaptırırım evi olmayana satarım diyorsan tamam. Değilse para sahiplerini ev yatırımından soğutursunuz, sorun daha büyür
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Atı alan Üsküdarı geçti, fırsatçı ve gözü doymamış ev sahipleri depremzede vatandaşlara bile acımayarak kiraları 5-6 kat artırdılar, ancak şu ana kadar bunlara herhangi bir yaptırım uygulanmadığı için istedikleri fiyattan kiraya veriyorlar, asgari ücretli vatandaşın aldığı maaş 8.500 TL, kiralar 10.000 TL, ne yapsın şimdi ve bu vatandaş, aldığı maaşı bile kiraya yetmiyor, çok geç kalındı
    Cevapla
  • zafer gülten 10 ay önce Şikayet Et
    sadece kira mı,ev fiatlarıda öyle.emlakçılara bi bakıyorum-1+1 50 metre kare bodrum kat bile 300-400 bin tl.tabii bu pahalılığa ülkemizdeki yabancıların etkisi yok değil,müşteri ,alıcı çok olunca basıyorlar zammı.
    Cevapla
  • Paşa 10 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun başkanım çok ev sahiplerinden siz de bi ton vergi alın. Sümük gibi yapıştılar fakirlere.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın başkan inşaat malzemeleri ateşpahası lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle